Vanilinės varškės spurgytės

Verdant šias spurgytes visi šeimos nariai subėgs į virtuvę - juos privilios nuostabus kvapas. Ir netiesa, kad varškės spurgos labai riebios – bent jau šias valgant riebalų beveik nesijaučia.

Reikės:

3 kiaušinių,
2 trynių,
5 šaukštų cukraus,
10-12 šaukštų miltų,
0,5 kg riebios arba pusiau riebios varškės,
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
šaukštelio vanilinio cukraus,
400-500 ml aliejaus,
miltinio cukraus pabarstyti,
trupučio cinamono.

Kaip gaminti

* Kiaušinius ir trynius ištrinkite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite varškę.

* Suberkite kepimo miltelius ir miltus, suminkykite tešlą. Jeigu į tešlą įbersite daugiau miltų – formuoti spurgas bus lengviau, bet jos bus kietesnės ir sausesnės. Kuo mažesnės, tuo greičiau išverda. Kad būtų lengviau formuoti, delnus pamirkykite šaltame vandenyje. Visas spurgas padaryti vienodo dydžio bus nelengva...

* Suformuotas spurgas leiskite į verdantį aliejų. Nusileidusias ant dugno spurgas atsargiai pajudinkite šaukštu ar kiaurasamčiu, kad neprikibtų prie dugno.

* Kai spurgos taps rusvos, ištraukite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Pabarstykite miltiniu cukrumi, cinamonu.

Bus skanu, jei ant spurgų užbersite truputį cinamono.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis