Šį kartą aš gaminau šiuos kukuliukus su grybų padažu ir tai buvo taip pat skanu. Grybų skonis paverčia šį patiekalą puikia rudeniška vakariene.
Reikia:
Kukuliukams:
1 kg virtų ir trintų arba maltų bulvių
150 g bulvių krakmolo
1 didelio kiaušinio
druskos ir baltų pipirų
Grybų padažui:
400 g grybų
1 svogūno
druskos ir pipirų
lauro lapo
200 ml grietnėlės
krapų arba petražolių
alyvuogių aliejaus
* Maltas ar trintas bulves sumaišome su kiaušiniu, krakmolu, druska ir pipirais. Gauname tešlą. Rankas sudrėkiname vandeniu ir formuojame mažus apvalius kamuoliukus, kuriuos suplojame rankomis arba galite pirštu įspausti duobutę.
* Užviriname vandenį, pasūdome ir sumetame kukulius. Kai vanduo vėl užverda, paverdame 2-3 minutes ir išimame kukuliukus.
* Gaminame padažą. Susmulkiname svogūną ir grybus. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus, sudedame grybus ir kepame, kol grybai iškeps - apie 15 min. Tada sudedame svogūnus ir pakepiname, kol suminkštės. Pagardiname druska ir pipirais, lauro lapu, supilame grietinėlę. Patroškiname 2-3 min. Jei norite skystesnio padažo, įpilkite šiek tiek pieno arba vandens.
* Bulvių kukuliukus sudedame į didelį indą ir užpilame padažu. Apiberiame smulkintais krapais arba petražolėmis. Skanaus!