Bulvių kukuliukai su padažu

Vaikystėje mano mama tokius kukuliukus gamindavo vakarienei ir paprastai pateikdavo juos su grietinės ir sviesto padažu. Būdavo tikrai labai skanu!

Šį kartą aš gaminau šiuos kukuliukus su grybų padažu ir tai buvo taip pat skanu. Grybų skonis paverčia šį patiekalą puikia rudeniška vakariene.

Reikia:
Kukuliukams:

1 kg virtų ir trintų arba maltų bulvių
150 g bulvių krakmolo
1 didelio kiaušinio
druskos ir baltų pipirų

Grybų padažui:

400 g grybų
1 svogūno
druskos ir pipirų
lauro lapo
200 ml grietnėlės
krapų arba petražolių
alyvuogių aliejaus

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.
Kaip gaminti:

* Maltas ar trintas bulves sumaišome su kiaušiniu, krakmolu, druska ir pipirais. Gauname tešlą. Rankas sudrėkiname vandeniu ir formuojame mažus apvalius kamuoliukus, kuriuos suplojame rankomis arba galite pirštu įspausti duobutę.

* Užviriname vandenį, pasūdome ir sumetame kukulius. Kai vanduo vėl užverda, paverdame 2-3 minutes ir išimame kukuliukus.

* Gaminame padažą. Susmulkiname svogūną ir grybus. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus, sudedame grybus ir kepame, kol grybai iškeps - apie 15 min. Tada sudedame svogūnus ir pakepiname, kol suminkštės. Pagardiname druska ir pipirais, lauro lapu, supilame grietinėlę. Patroškiname 2-3 min. Jei norite skystesnio padažo, įpilkite šiek tiek pieno arba vandens.

* Bulvių kukuliukus sudedame į didelį indą ir užpilame padažu. Apiberiame smulkintais krapais arba petražolėmis. Skanaus!

www.surfingtheworldcuisine.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis