R. Piekautaitė pataria, kaip išsirinkti vestuvinę suknelę

Nuotakos dažnai klausia dizainerės nuomonės ne tik dėl suknelės, bet ir dėl aksesuarų - kokią šukuoseną, makiažą derinti ar net kokią puokštę rinktis.

Plevenančios, plazdančios ir nuostabiai elegantiškos vestuvinės suknelės yra lyg vizitinė dizainerės Ramunės Piekautaitės kortelė. Aprengusi ne vieną dešimtį ar net ne šimtą nuotakų, Ramunė dalinasi savo įžvalgomis ir patarimais kokia turėtų būti nuotakos vestuvinė suknelė.
“Visada lengviausia dirbti su nuotakomis, kurios jau žino šventės idėją, metų laiką, vietą ir kitus dalykus. Tuomet lengviau pasiūlyti suknelę, kuri labiausiai tiks nuotakai ir papuoš šventę.

Asm. archyvo nuotr.
Mums kiekviena nuotaka yra lyg atskira istorija - tiek meilės, tiek ir gyvenimo, todėl pasakyti, kaip turi atrodyti tobula nuotaka neįmanoma”, - portalui www.isteku.lt pasakojo Ramunė.

Kaip vyksta darbas?
Sausio mėnesį jau yra aiškūs daugelis užsakymų, todėl jeigu norite suknelę siūtis Ramunės Piekautaitės mados namuose - nedelskite.

Asm. archyvo nuotr.
“Aš sukuriu tendencijas, keletą modelių, dekoro motyvus, formas, parenku audinius. Tuomet stilistės dirba su kiekviena nuotaka asmeniškai. Po pokalbių ir diskusijų jos individualizuoja mūsų mados namų kūrinius.

Dažnai nuotakos svajoja apie vieną vestuvinę suknelę, bet pasimatuoja kitokio modelio ir nustemba, kaip jis joms tinka. Nors pakeisti modelį siūlome tik tada, kai matome, kad klientės pasirinktas variantas nėra pats geriausias.

Asmeninio albumo nuotr.
Kartais tenka ir atsisakyti bendradarbiavimo, jei matome, kad klientės svajonės neatitinka mados namų stilistikos. Tačiau dažniausiai nuotakos jau būna susipažinusios su mūsų kolekcijomis."

Kokios naujovės?
“Pastebiu, jog nuotakos labiau eksperimentuoja su spalvomis ir nebijo „įsileisti“ kitos spalvos”, - teigė R.Piekautaitė. Jai yra tekę kurti sukneles net ir su juodais aksesuarais, kurių lietuvės taip dažnai baidosi.

Asm. archyvo nuotr.
“Taip pat pastebiu, jog po vidurnakčio vieną keičia kita vestuvinė suknelė. Populiarėja tradicija užsisakyti dvi - vieną iškilmingesnę ceremonijai ir oficialiai šventės daliai, o kitą šokiams ir kitoms linkmybėms. Jeigu prieš keletą metų tokių nuotakų būdavo viena kita, dabar jau taip daro daugelis”, - pastebėjo dizainerė. Kelnių komplektus merginos užsisako vis dar labai retai.

Aksesuarai - kokie?
Nuotakos dažnai klausia dizainerės nuomonės ir dėl aksesuarų - kokią šukuoseną, makiažą derinti ar net kokią puokštę rinktis.

Asm. archyvo nuotr.
“Nėra tokios rūšies gėlių, kurias visada rekomenduočiau nuotakai. Svarbiausias tik dydis. Aš nemėgstu didelių puokščių. Jos nepatogios nuotakai, be to, užstoja suknelę”.

Ramunė prisiminė atvejį, kuomet buvo suderinta viena puokštė, bet realybėje ji išvydo visai kitą: “Tuomet radome svečių atneštas gėles - tai buvo bijūnai - greitai apsukome kaspinu ir įteikėme nuotakai. Atrodė tikrai gerai”.

Asm. archyvo nuotr.
Auksinis Ramunės patarimas:
“Visuomet siūlau rinktis vieną dominuojančią detalę, kuri ir bus visos išvaizdos akcentas. Tai gali būti labai įspūdingi papuošalai, tuomet vestuvinė suknelė bus lyg akompanimentas jiems.  Jeigu vestuvinė suknelė yra maža, prigludusi, tuomet nuotaka gali rankose laikyti kaspinu perrištų rožių ilgais kotais puokštę ir atrodys stulbinančiai elegantiškai.”
DELFI / Šarūnas Mažeika

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis