Ką Biblija sako ir moko apie pinigus?

Ar tikrai meilė pinigams yra blogis?

Pinigai nėra vien tik blogio šaknis, nors Biblijoje rašoma: „Visų blogybių šaknis yra meilė pinigams. Kai kurie, jai pasidavę, nuklydo nuo tikėjimo ir patys save drasko daugybe kančių.“ (I Timotiejus 6:10).

Pinigų leidimas gali būti ir labai naudingas dalykas, pavyzdžiui: statant našlaičių prieglaudas ar ligonines, suteikiant maisto vargstantiems, skelbiant Evangeliją, remiant universitetus, kad žmonės įgytų išsilavinimą, palaikant bažnyčią ir perduodant Dievo žodį bei jo pamokymus, rašoma cbn.com Nemažai pinigų atsieina spausdinant Bibliją, leidžiant religines knygas ar reklamuojant tikinčiųjų bendruomenės susibūrimus. Taigi, pinigai nėra vien tik blogis.

Svarbiausias klausimas yra – kokiam tikslui pinigui bus panaudoti?

Ar jie bus skirti Dievo šlovinimui ar asmeninių malonumų tenkinimui? Ar galbūt savo puikybei demonstruoti, paremti diktatorius, įsigyti ginklus ir žudyti žmones, o galbūt jie bus panaudoti didesniems užmojams?

Meilė pinigams yra blogis, nes daugelis žmonių myli pinigus labiau nei Dievą. Jėzus sakė, kad žmogus negali tarnauti Dievui ir Mamonai (netikram turtų ir godumo dievui; žr. Mato 6:24).

Pinigai atitekę už atliktą darbą turi būti skirti tam, kad išgyventume. Dažnai tai vadinama – „užsidirbti pragyvenimui“. Ankstesniais laikais, jei žmogus negaudavo atlyginimo, jis būdavo pasmerktas badui ir mirčiai. Šiek tiek vėliau, pinigus jau buvo galima keisti į maistą ir drabužius. Galiausiai tie, kurie turėdavo daug turto, pamiršo, dėl kokios priežasties jų sąskaitoje tiek daug turto – didelės pajamos tapo prabangos ir garbės ženklu, tai buvo prilyginama žmogaus pasiekimams ir sėkmingumui.

Klausimas „Ko šis žmogus yra vertas?“ dabar beveik visada iš pradžių asocijuojasi su jo turimomis pajamomis, o ne muzikiniais ar sporto pasiekimais arba dvasingumu.

Turtingas žmogus ima jaustis pranašesnis už tą, kuris tesugeba sudurti galą su galu. Jis gali mėgautis prabanga, kuri nėra prieinama eiliniam, mažas pajamas gaunančiam žmogui. Taip pat jis įgyja didžiulių galių, todėl pasitelkęs pinigus jis gali kontroliuoti kitus žmones. Pinigai tampa tokie svarbūs, kad daugelis net pasiryžta meluoti, sukčiauti, papirkinėti, šmeižti ar žudyti, kad tik jų turėtų kuo daugiau. Meilė pinigams galiausiai sudievinama. Tai turėdamas omenyje, apaštalas Paulius kalbėjo, kad „visų blogybių šaknis yra pinigai“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis