O kokius filmus mėgsta aktorius G. Storpirštis?

Kino teatre “Pasaka” – susitikimas ir atviras pokalbis su bardu, kino bei teatro aktoriumi Gediminu Storpirščiu.

Lapkričio 6 d. 19 val. kino teatre „Pasaka” svečiuosis teatro ir kino aktorius, dainuojamosios poezijos autorius ir atlikėjas bei teatro pedagogas – Gediminas Storpirštis. Vakaro su kino kritike Izolda Keidošiūte dalyviai turės galimybę ne tik klausytis aktoriaus įžvalgų apie kiną, kultūrą bei aktorystę, bet ir gyvai paklausti, sužinoti, kokius filmus žiūri ir mėgsta pats Gediminas Storpirštis.

Per visą savo karjerą aktorius Gediminas Storpirštis atliko daugiau nei 20 vaidmenų filmuose, 30 vaidmenų teatre bei išleido 13 solinių albumų. Šis ruduo aktoriui Gediminui Storpirščiui taip pat itin intensyvus – jis Agnės Marcinkevičiūtės filme „Vardas tamsoje“, pagal Renatos Šerelytės romaną, sukūrė užverbuoto mokytojo vaidmenį, lenkėsi Jaunimo teatro premjeros „Trys mylimos“ žiūrovams ir organizavo bei pats dalyvavo dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“.

Aktorius, paklaustas, kuri veikla jam yra arčiausiai širdies viename iš savo interviu atsakė: “Kas žino, kiek tų briaunų žmogus turi... Paimkime Rubiko kubą, kuris turi daug spalvotų plokštumų. Kiekviena plokštuma – tai atskira veikla, kurioje dirbu, ji praplečia ir papildo visumą. Pavyzdžiui, muzikavimas vienumoje – lyg meditacija, nes gitaros stygos skleidžia vibracijas, kurios padeda įveikti stresą. Jo sunku išvengti kolektyvinėje kūryboje. Mokytojas ar režisierius – naujos plokštumos. Psichologai tvirtina, kad žmogus, keisdamas įvairias veiklos kryptis, ilsisi. Galima sakyti, kad aš ne dirbu, o visą laiką ilsiuosi, nes iš teatro šoku į muziką, iš muzikos – į pedagogiką ar rašymą, o iš ten – į organizacinius rūpesčius...”

Sužinoti daugiau apie patį Gediminą Storpirštį, sužinoti jo mėgstamiausius režisierius, pamatyti paties parinktas filmų ištraukas bei kartu diskutuoti, kalbėtis paskaitos dalyviai galės jau šį trečiadienį 19 val. Kino teatre „Pasaka”.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis