Medaus kaukės plaukams - kad šie greičiau augtų, blizgėtų, būtų purūs

Medus naudingas ne tik kūno odai, kad ši būtų glotni ir švelni. Ši natūrali naminė grožio priemonė puikiai puoselėja ir plaukus.

Štai skaitytojų patarimai, kuo medus gali pasitarnauti jūsų plaukų grožiui.


Suteiks žvilgesio


Skaitytoja Sandra (26 m.) labai rūpinasi savo plaukais. Kartą per mėnesį mergina ištepa juos medumi. „Tai geriausi vitaminai plaukams, – džiaugiasi Sandra. – Džiaugiuosi, kad turiu galimybę taip puoselėti plaukus.“


Anot skaitytojos, medus – „labai šaunus dalykas, nes plaukai ne tik gauna vitaminų, medus padaro juos labiau žvilgančius, puresnius, atnaujina spalvą“.


Minkštinanti kaukė


Rasos (29 m.) mėgstamiausia plaukų puoselėjimo priemonė yra tokia kaukė su medumi: cinamonas, medus, kiaušinio trynys, alyvuogių (tinka ir kokosų) aliejus, 2 šaukštai natūralių citrinos sulčių, pora lašų kvapiųjų kanangų atomaterapinio aliejaus.


Visi komponentai turi būti šilti, juos reikia sumaišyti ir gauta mase ištepti sausus arba drėgnus plaukus, apsukti juos maistine plėvele ir užsimauti kepuraitę. Kaukę laikykite 2–3 valandas. Be aromaterapinio aliejaus ir citrinų sulčių kaukę galima laikyti ir per naktį. Svarbiausia – laikyti plaukus šiltai.

Ši kaukė, anot Rasos, puikiai drėkina, maitina, minkština plaukus.


Pažeistiems plaukams


Rima (43 m.) pažeistus plaukus po dažymų stengiasi atgaivinti ne tik pirktiniais kondicionieriais, bet ir naminėmis priemonėmis.


Moteris daro tokią kaukę: 1 šaukštas majonezo,1 šaukštas aliejaus,1 šaukštelis citrinos sulčių,1 šaukštas medaus,1 išplaktas žalias kiaušinis. „Viską išmaišau, ištepu visus plaukus, palaikau 15–20 minučių, gerai išplaunu, perskalauju ir plaukai gyvybingi, blizgantys ir nustoja slinkti, – tikina Rima. – Pati bandžiau kiekvieną savaitę ir po mėnesio plaukai atsigavo, pradėjo geriau augti.“


Kad greičiau augtų


Olga (39 m.), kad plaukai greičiau augtų, neslinktų, žvilgėtų ir būtų gyvybingi, po įprasto galvos plovimo juos perskalauja šilto virinto vandens ir medaus tirpalu (1 l 50 laipsnių temperatūros virinto vandens – 1 šaukštas medaus).

„Šį tirpalą galima naudoti ir vaikams, jeigu tik jie nealergiški medui“, – pataria Rima.


Tamsiaplaukėms


Milda (21 m.) prieš kiekvieną plovimą plaukus įtrina kauke: 1 šaukštelis malto cinamono, didelis šaukštas medaus ir 2 dideli šaukštai šaltai spausto alyvuogių aliejaus (šviesiaplaukėms jis netinka, nes gali veikti kaip natūralus dažiklis).

Kaip rašo Milita, cinamonas kaukę ne tik padaro kvapnią, bet ir suaktyvina kraujotaką galvos odoje, todėl plaukų šaknys gauna daugiau maistingų medžiagų. Medus ir alyvuogių aliejus puikiai maitina plaukus.


„Tai labai paprasti ir nebrangūs produktai, kurių galima rasti kiekvienuose namuose, – kaukės ekonomiškumu patenkinta jauna skaitytoja. – Labai dažnai girdžiu komplimentų, jog turiu gražius plaukus, nes jie visada būna purūs, tankūs, stori ir blizga. Nors alinu juos plaukų dažais, cheminiu tiesinimu, karšta džiovintuvo srove, tiesinu žnyplėmis, atrodo, kad tai jiems visai nekenkia.“


Kaukę Milita pataria laikyti valandą, tada išplauti plaukus šampūnu ir praskalauti obuolių arba ryžių actu (jis naikina pleiskanas ir daro plaukus labiau žvilgančius).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis