Meilės persmelkta opera, kuri daug kur buvo draudžiama. Foto

V.A.Mocarto „Visos Jos Tokios“ – aistringas, pilnas vulkaniško dramatizmo ir subtilaus humoro, emocinės gelmės ir gyvenimas išminties muzikos šedevras.

Puikiai sukonstruotame siužete dvi įsimylėjėlių poros išmoksta svarbią gyvenime pamoką – kad iliuzinė idealistinė meilė dažnai skiriasi nuo tikro gyvenimo. Šio kompozitoriaus mylimiausia tema yra aistra, bet jis nesmerkia – jam tiesiog idomu parodyt kaip ta aistra gali per labai trumpą laiką sulaužyti idealius žmonių gyvenimus.

Visi esame suviliojami, nesvarbu kokius nepasiekiamai aukštus moralinius standartus įsivaizduojame turintys. Ir tai atleidžiama, tai gali nutikti mums visiems. Visi norime svajoti, net jei ir neleidžiame sau kartais atsidurti rizikingose situacijose, kurios yra perpildytos aistra, poezija ir dideliu jausminiu patrauklumu. XIX a. ir XX a. pradžioje ši opera buvo daug kur draudžiama...

Scena iš operos
Scena iš operos "Visos jos tokios"
D.Matvejevo nuotr.

Kūrinio veiksmas bus perkeltas į šių dienų Kaprio salą Italijoje, kur XXI a. vyksta lygiai tokia pati emocinga drama, kaip Mocarto laikais. Neapolis ir visai šalia esanti Kaprio sala visais laikais garsėjo išskirtine prabanga, laisvomis idėjomis ir gaivališka energija, lyg simboliškai įkvėpta šalia esančio Vezuvijaus vulkano.

Scena iš operos
Scena iš operos "Visos jos tokios"
D.Matvejevo nuotr.

Nuostabūs balsai, kinematografiška režisūra, ispūdingi kostiumai, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro profesionalumas, drąsūs muzikos pateikimo sprendimai ir operos solistai, vaidinantys kaip kino aktoriai vėl susirenka, kad pateiktų šiuolaikinėmis vizualiomis priemonėmis šios labai populiarios istorijos savitą interpretaciją.

Scena iš operos
Scena iš operos "Visos jos tokios"
D.Matvejevo nuotr.

Vaidina: Edgaras Montvidas, Kostas Smoriginas, Lauryna Bendžiūnaiteė, Tadas Girininkas, Viktorija Kaminskaitė, Jurgita Adamonytė.

Daugiau nuotraukų - fotogalerijoje:

Dirigentas - Gintaras Rinkevičius
Režisierė - Dalia Ibelhauptaitė
Scenografas - Marijus Jacovskis
Kostiumų ir grimo dailininkas - Juozas Statkevičius
Šviesų dailininkas - Eugenijus Sabaliauskas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis