Keksas su džiovintais vaisiais

Gyvenimas būtų daug liūdnesnis, jei neturėtume namie keptų pyragų. Todėl ir vėl – pyrago receptas. Naminis, kvapnus, traškia plutele ir aksominiu viduriu (o kaip kitaip) - pyragas pagal mamą, su šokolado drožlėmis, cukatais ir, žinoma, meile.

Trukmė: apie 70-80 min.
Porcijos: apie 8

Reikia:
• 200 g sviesto
• stiklinės cukraus
• 5 didelių kiaušinių
• 2 stiklinių miltų
• stiklinės džiovintų vaisių ir uogų mišinio ( papajų, anansų,razinų, spanguolių, greipfrutų arba apelsinų cukatų)
• 2 šaukštelių kepimo miltelių
• 1/3 šaukštelio vanilinio cukraus
• pusės plytelės juodojo šokolado

tastyart.lt nuotr.
Kaip gaminti

1. Džiovintus vaisius susmulkinam, supilam į indelį, išmaišom ir paliekam pastovėti.Dubenėlyje kambario temperatūros sviestą ištrinam su cukrumi iki purios masės, po to po vieną įmaišome kiaušinius toliau energingai maišydami iki vientisos masės.

2. Į kiaušinių-sviesto-cukraus masę įberiam vanilinį cukru, supilam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską išmaišom, tada supilam džiovintus vaisius ir uogas, vėl išmaišome, tada į tešlą sutarkuojam pusę plytelės gerai atšaldyto juodojo šokolado ir greitai išmaišom.

3. Į sviestu pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą kekso formą supilam tešlą ir dedam kepimui į įkaitintą orkaitę. Keksas kepa apie valandą. Likusią juodojo šokolado plytelės pusytę galima suvalgyti arba panaudoti kekso papuošimui – šokoladuką idedam į dubenėlį, kuris šildomas vandens vonelėje, o kai iš šokolado lieka graži juoda skysta masė – apliejam iškepusį ir atvėsusį keksą.

www.tastyart.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis