Ką daryti, kad kova su celiulitu būtų veiksminga?

Kautis su celiulitu, o svarbiausia – laimėti, mums padės strategija, kurią sukūrė šio grožio defekto žinovė Nicole Ronsard.

Moteris knygas apie celiulitą ėmė rašyti 1973-iaisiais, kai nė pats terminas dar nebuvo dorai žinomas.

Odai, kaip ir raumenims, teigia N. Ronsard, labai svarbi aktyvi veikla. Oda pati judėti negali, vadinasi, reikės mūsų pagalbos. Vertėtų dažniau pasidarbuoti masažiniu šepečiu – tai pats geriausias būdas išjudinti limfotakos sistemą. Kokio įrankio ieškoti? Tinkamiausias – natūralių, augalinio pluošto, smulkių šerelių, geriau – su ilgesne rankena (pravers, kai teks trinti nugarą).

Masažuoti reikės sausu šepečiu. Pradėkite nuo pėdos – užkelkite koją ant vonios ar lovos krašto ir trinkite padą sukamaisiais judesiais, po to tolygiai judėkite į viršų, itin energingai darbuokitės šlaunies ir klubo srityje. Patrinkite kitą koją ir klubą, pereikite prie rankų: masažuokite vienos delną, viršutinę plaštakos dalį, dilbį, žastą iki pažasties, tada ta pačia tvarka – kitą. Paskui patrinkite pečius, nugarą, galiausiai atsargiau – pilvą.

Judesiai turi būti švelnūs, bet stiprūs, kad oda paraustų. Kodėl reikia masažuoti visą kūną, o ne atskirai celiulito pažeistas vietas? Ogi todėl, kad celiulitas – ne tam tikros vietos, o viso organizmo funkcinis sutrikimas. Pagaliau argi nenorėtume, kad kartu su celiulitu išnyktų ir polinkis į peršalimo ligas (aktyvesnė limfos tėkmė stiprina imunitetą).

Masažas turi trukti ne ilgiau kaip 5 minutes, priešingu atveju, nusibos, be to, kol baigsite masažą, anksčiausiai trintos vietos jau bus seniai „ataušusios“. Geriausia šepečiu pasidarbuoti dukart: tik pabudus ir prieš einant miegoti. Didelis malonumas po šio masažo išsimaudyti po dušu arba vonioje, o paskui pasitepti (irgi masažiniais judesiais) kremu nuo celiulito.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis