Reikės:
400 g miltų
175 ml pieno
250 ml neriebaus jogurto (naudoju vaisių gabaliukais, galima keisti kefyru)
50 g graikiškų riešutų (palaužykite juos)
50 g džiovintų abrikosų (supjaustykite)
50 g avižų dribsnių (geriau įprastų, ne greito ruošimo)
½ arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelį sodos
* Į didelį indą supilkite miltus, abrikosus, riešutus, aižinius dribsnius, druską, sodą. Išmaišykite.
* Atskirame inde sumaišykite jogurtą ir pieną, supilkite į miltų mišinį, išmaišykite.
* Po to (labai svarbu) gautą masę greitai išmaišykite peiliu. Kuo greičiau supilsite į formą, tuo puresnę duoną gausite.
* Skardą ištepkite sviestu, pabarstykite džiuvėsėliais – bus lengviau iškeptą duoną išimti.
* Viršuje peiliu šiek tiek įpjaukite – suteiksite duonos kepaliukui formą. Aš formuoju ir kepu du
nedidelius duonos kepaliukus.
* Kepkite pusvalandį 200 laipsnių temperatūroje (patikrinu mediniu pagaliuku, jei neaplimpa tešla - iškepęs).
* Ištraukę duoną iš orkaitės palikite pastovėti. Paskui išimkite iš skardos ir susukite į rankšluostį.
* Teko kepti tokią duoną su bananais, su džiovintais vaisiais. Kartą vietoj riešutų dėjau saulėgrąžų. O dar kitą kartą riešutus ir abrikosus keičiau saulėje vytintais pomidorais ir alyvuogėmis.
Žodžiu galima eksperimentuoti ir kas kartą gauti gardžią duonelę! Skanaus!