Išsikepkite duonos „Sveikata“ (be mielių ir raugo)

Šios bemielės duonos receptą turiu jau seniai. Kai kepu šią duoną, ją šeima suvalgo taip greitai, kad nespėja nė ataušti. Receptūroje nėra mielių, riebalų, kiaušinių, cukraus todėl tiks ir ties, kurie lieknėja.

Reikės:

400 g miltų
175 ml pieno
250 ml neriebaus jogurto (naudoju vaisių gabaliukais, galima keisti kefyru)
50 g graikiškų riešutų (palaužykite juos)
50 g džiovintų abrikosų (supjaustykite)
50 g avižų dribsnių (geriau įprastų, ne greito ruošimo)
½ arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelį sodos

* Į didelį indą supilkite miltus, abrikosus, riešutus, aižinius dribsnius, druską, sodą. Išmaišykite.

* Atskirame inde sumaišykite jogurtą ir pieną, supilkite į miltų mišinį, išmaišykite.

* Po to (labai svarbu) gautą masę greitai išmaišykite peiliu. Kuo greičiau supilsite į formą, tuo puresnę duoną gausite.

* Skardą ištepkite sviestu, pabarstykite džiuvėsėliais – bus lengviau iškeptą duoną išimti.

* Viršuje peiliu šiek tiek įpjaukite – suteiksite duonos kepaliukui formą. Aš formuoju ir kepu du
nedidelius duonos kepaliukus.

* Kepkite pusvalandį 200 laipsnių temperatūroje (patikrinu mediniu pagaliuku, jei neaplimpa tešla - iškepęs).

* Ištraukę duoną iš orkaitės palikite pastovėti. Paskui išimkite iš skardos ir susukite į rankšluostį.

* Teko kepti tokią duoną su bananais, su džiovintais vaisiais. Kartą vietoj riešutų dėjau saulėgrąžų. O dar kitą kartą riešutus ir abrikosus keičiau saulėje vytintais pomidorais ir alyvuogėmis.
Žodžiu galima eksperimentuoti ir kas kartą gauti gardžią duonelę! Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis