8 būdai, kaip stilingai ryšėti skarą

Kiek aksesuarų reikia turėti, siekiant atrodyti originaliai ir stilingai? Kokie aksesuarai madingi šį rudenį? Kaip neprašauti pro šalį ir išsirinkti labiausiai tinkamą, jūsų individualumą pabrėžiančią aprangos detalę? Pagaliau, kiek investuoti, norint iš kitų išsiskirti subtiliu skoniu ir originaliais daiktais?

Tai klausimai, kuriuos sau užduoda kiekviena moteris. Jurga Viliušienė, originalaus ir išskirtinio aksesuarų salono „In Boutique“ Kaune šeimininkė, įsitikinusi, kad kruopščiai ir atsakingai parinkti daiktai – įvairūs aksesuarai, papuošalai, aprangos detalės – ne tik gali padėti atskleisti asmenybės grožį, bet ir tarnauti dešimtmečiais.

Organizatorių nuotr.
Svarbiausia – daikto kokybė, išskirtinumas

Geriau turėti kelis, o gal tik vieną, bet itin kokybišką, atsakingai parinktą, universalesnį aksesuarą, nei daug pigių prekių. Itin išrankiai savo parduotuvės asortimentą formuojanti Jurga labiausiai pasitiki prekės ženklais, už kurių slepiasi tikri meistrai, o jų dirbtuvės garsėja patikrinta ir ilgamete technologija. Pvz., pirštinių Meka yra Neapolis, o skrybėlaičių – Florencija.

Organizatorių nuotr.
„Tik pabendravusi su kūrėju asmeniškai, gali pajusti tikrąją jo kūrinio vertę. Tada tiesiog supranti, kad kiekvienas daiktas turi savo istoriją, savo emocinį užtaisą, o tai labai svarbu, ieškant galimybių pabrėžti savo individualumą ir nepasiklysti vienadienių madų „po eurą“ virtinėje“, – rankų darbo gaminių vertę pabrėžia „In Boutique“ šeimininkė.

Madingiausi sezono akcentai – pirštinės, skrybėlaitės ir skaros

Organizatorių nuotr.
Visų laikų universaliausias ir nepakeičiamas aksesuaras yra įvairiaspalvė skara.
„Kelių
ryškių spalvų skara yra ir papuošalas, ir drabužis. Ją galima dėvėti
lauke, galima puoštis patalpose. Gražu, kai moteris pasirenka skarą,
kuri išmarginta jos akis pabrėžiančiomis spalvomis. Nereikėtų bijoti,
jei skara yra puošta 6-8 spalvomis - kaip tik tokią skarą bus lengviau
priderinti prie skirtingų drabužių, svarbiausia, kad ji tiktų moteriai
prie veido, o tik vėliau žiūrėti, kaip ji dera prie konkrečių drabužių“,
- pataria Jurga Viliušienė, „In Boutique“ salone siūlanti daugiau nei
100 variantų prancūzų menininkų kurtų, rankomis dažytų skarų iš
aukščiausios rūšies plonytės vilnos ar vilnos su šilku.

Organizatorių nuotr.
„Kokybiškų
skarų patarčiau neišmesti, jas tikrai galėsite dėvėti ir po 10 ar net
20 metų. O kad nebūtų nuobodu ir su tuo pačiu papuošalu ar drabužiu
atrodytumėte vis kitaip, išradingai jį ryšėkite. Štai keletas pavyzdžių,
kaip skirtingai gali atrodyti skara ir kaip sumaniai ją ryšėti“, -
patirtimi dalinasi salono šeimininkė.

Organizatorių nuotr.
Nuolat įvairiausias parodas ir menininkų dirbtuves užsienyje lankanti Jurga teigia, kad labiausiai vertinamos pirštinės yra iš ožkos, ėriuko ar elnio odos. Perkant svarbu atkreipti dėmesį, kad jos stipriai apgultų plaštaką, nes dėvimos pirštinės šiek tiek prasitampo. Kašmyro vilna yra viena švelniausių, šilčiausių ir labiausiai vertinamų vilnos rūšių pirštinėms šiltinti.

Organizatorių nuotr.
Dabar labai madingos ryškios spalvotos pirštinaitės, taip pat ir ilgos, iki alkūnių, tinkamos dėvėti prie 3/4 rankovių paltų ar švarkelių. Elegantiškai atrodo dekoruotos oda aptrauktomis sagutėmis ar audinės kailiuku ant riešo, arba dygsniuotos.

Organizatorių nuotr.
Vertėtų atkreipti dėmesį, kad smulkūs aksesuarai, kurie yra šiek tiek tamsesni nei visa likusi apranga, atrodo subtiliau, nebent tyčia norima ryškių spalvų suteikiamo efekto, tada geriausia dėvėti ne daugiau kaip du viename ansamblyje parinktus ryškius tos pačios spalvos aksesuarus.

Organizatorių nuotr.
Skrybėlaitės šį sezoną išgyvena tikrą renesansą, tik svarbu pasirinkti sau tinkamą, kad neatrodytumėte komiškai. Aukštai ar ilgaplaukei moteriai labai tiks didesnė skrybėlė platesniais bryliais. Jei veidas apvalus, vertėtų rinktis skrybėlę apvaliu viršumi ar apvaliais bryliais. Pailgam veidui labiau tiks skrybėlė smailesniu ar įkirstu viršumi.

Organizatorių nuotr.
Žaisminga moteris gali drąsiai rinktis skrybėlę, puoštą plunksnomis, kaspinėliu, jei siekiama elegancijos – rankomis išdaigstytu kaspinu ar dailia juostele. Galvos apdangalas suteikia stipriausią norimą efektą visam įvaizdžiui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis