Spurgos su įdaru

Šiandien siūlau išsivirti spurgų. Jos minkštos ir tiesiog tirpsta burnoje. Išbandykite - esu tikra, kad patiks ir jums.

Tešlai reikės:

300 g pieno
1 pakelio mielių
3 valg. šaukštų cukraus
50 g sviesto arba margarino
1 kiaušinio
1 arb. šaukštelio druskos
500 g miltų
1 litro aliejaus virimui

Įdarus galima daryti kokius tik norima. Tiek saldžius, tiek ir sūrius. Virtas kondensuotas pienas, šokoladinė pasta, džemas, smulkiai pjaustytas bananas, smulkiai pjaustytas obuolys su cukrumi ir cinamonu. Dar vienas skanus varškės įdaras: 150 g varškės, 1 trynys, smulkiai pjaustyti krapai ir druska.

Shutterstock nuotr.
Kaip gaminti:

- Iš nurodytų produktų užminkome tešlą - švelnią, bet tvirtą. Pastatome šiltai.

- Po valandos kitos imamės darbo. Atpjauname gabalėlį tešlos, pavoliojame miltuose ir rankomis iškočiojame dešrytę. Ją supjaustome nedideliais gabaliukais. Iš jų iškočiojame skrituliukus. Šių skaičius turi būti lyginis.

- Ant skrituliuko dedame įdaro, užklojame kitu skrituliuku ir mažesnio diametro stikline prispaudžiame gana stipriai, kad susiklijuotų.

- Gautas spurgas leidžiame į įkaitintą aliejų ir verdame iš abiejų pusių - iki įgaus auksinį atspalvį. Sekite aliejaus temperatūrą – jei jis įkais per daug, spurgos iš išorės apdegs, o viduje liks žalios.

- Iš aliejaus ištrauktas spurgas dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis