1 patarimas
Rudenį ir žiemą gėles reikia laistyti ryte. Pavasarį ir vasarą – vakare.
2 patarimas
Apipurkšti gėles reikia anksti ryte arba vakare. Į indą reikia pilti karštą vandenį, purškinat jis atvėsta.
Ryškių ir spalvingų lapų spalvų paslaptis tokia: į apipurškimui skirtą vandenį įlašinkite kamparo spirito. Maždaug 2-4 lašelius vienam litrui vandens.
4 patarimas
Persodinant gėles vazono apačioje palikite žemių sluoksnį, paskui dėkite žuvies galvą ir vėl – sluoksnį žemių, pasodinkite gėlę. Dabar tai gali atrodyti juokinga, tačiau patikėkite – žuvies galva suteiks gėlei taip reikalingų maitinamųjų medžiagų.
Kaip ir kuo tręšti kambarinius augalus. Žinoma, egzistuoja tiek daug cheminių preparatų, tačiau močiutės darydavo kitaip:
- Nuplauna mėsą, tuo vandeniu lieja gėles.
- Kaktusus laistydavo pienu. Reikia į vandenį įpilti truputį pieno, tačiau tikrai truputį, antraip žemė ims nemaloniai dvokti.
- Kai gėlės žydi, jas porą kartų tręšia tokiu ricinos tirpalu: į 1 litrą vandens pilti 1 arbatinį šaukštelį ricinos. Stipriai suplakti ir laistyti.
- Žiemą gėlės „maitinamos“ cukrumi - manoma, kad saulės trūkumą kompensuoja saldus vanduo. Stiklinei vandens – 1-2 arbatiniai šaukšteliai cukraus.
Persodinant žydinčius augalus, žemes labiau suspaudžiamos, o persodinant žalius augalus, priešingai, žemę paliekama puri.