Sojų dribsniai su kondensuotu pienu

Azijos tautos sojų produktus naudojo dar prieš Kristų. Ir ten nežinoma, kas tai yra krūties ar prostatos vėžys.

Reikės:

350 ml kondensuoto pieno su cukrumi
350 g sojų dribsnių „Bona Vita“
Lazdynų arba žemės riešutų.

Kaip gaminti:

* Indelį su kondensuotu pienu pašildyti karštame vandenyje.

* Sojų dribsnius supilti į indą ir užpilti kondensuotu pienu. Gerai išmaišyti. Palikti 5 minutėms - kad kondensuotas pienas įsigertų.

* Formuoti sausainius. Tai daryti šaukštu, viršų papuošiant lazdynų arba žemės riešutu.

* Kepti aliejumi išteptoje skardoje 8-10 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

P.S. gamindami šiuos sausainius galite įdėti ir saulėgrąžų arba moliūgų sėklų.

APIE SOJĄ

Kinijos, Japonijos, Rytų Azijos, Filipinų gyventojai maistui sojų produktus naudojo jau keli tūkstančiai metų prieš Kristų. Europoje soja paplito tik XIX amžiuje. Japonijoje ir Kinijoje yra daugiausia ilgaamžių, ten itin retos ir krūties bei prostatos vėžio ligos.

Soją verta valgyti, nes:

* Su soja organizmas gauna daug augalinių estrogenų, o šie saugo nuo vėžį sukeliančių hormoninių pokyčių.
* Sojų pupelės – didžiausias augalinių baltymų, riebalų ir angliavandenių sandėlis gamtoje.
* Itin svarbus sojų baltymų privalumas – juose nėra cholesterolio. Ir ne tik.
* Sojų produktai – vitaminų ir mineralų bazinis šaltinis.
a) ypač vertingi iš jų - vitaminai A, B, D, gerinantys regėjimą ir atsparumą šiuolaikiniams stresams,
b) šiuose produktuose gausu kalcio, stiprinančio mūsų kaulus; kalio, kuris reguliuoja kraujospūdį; magnio – reikalingo širdies ir raumenų veiklai; geležies - būtinos kraujo gamybai.

Reklamos užsakovų nuotr.
Kam tinka valgyti sojų produktus?

Soją organizmas pasisavina labai lengvai, todėl, šie produktai ypač tinka aktyviai gyvenantiems ir norintiesiems sulieknėti. Ypač rekomenduojama paaugliams, nėščioms moterims, vyresnėms moterims klimakteriniu laikotarpiu, sergantiems diabetu bei turintiems viršsvorio. Kodėl?

Nes:
a) visiems – augantiems, bręstantiems, senstantiems - yra būtinos sojose esančios nepakeičiamos amino rūgštys;
b) sojose esančios medžiagos stabdo osteoporozę;
c) sojose yra lytinių hormonų pakaitalų, lengvinančių menopauzės problemas.

Kokiu pavidalu sojų produktus naudoti?

Sojose baltymų yra 1,5 – 2 kartus daugiau nei mėsoje. Todėl:
a) labai sėkmingai naudojame „sojų mėsą“ paplotėlių, faršo, kepsnelių pavidalu;
b) sojų pienas – maistingas, nekaloringas, lengvai virškinamas produktas, ir tai yra puiki alternatyva negalintiems gerti karvės pieno;
c) sojų grietinėlė skaniai balina kavą ir arbatą, tinka sriuboms ir padažams;
d) sojų miltai – aukščiausios rūšies sojų pupelių produktas. Sumaišyti su kitų rūšių miltais, sojų miltai sumažina iš jų pagamintų konditerijos gaminių riebumą.

Kur greičiausiai galima įsigyti kokybiškų sojų produktų?

Itin kokybiškų čekų gamybos sojų produktų "Bona Vita", turinčių genetiškai nemodifikuoto produkto garantijas, ieškokite visose maisto prekių parduotuvėse.

Daugiau informacijos: www.kornita.lt

Užsakymo nr.: PT_63392646

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis