A. Jablonskytė: dažniausia jaunimo klaida - per didelis seksualumo demonstravimas

Paklausta, kaip teisingai formuoti įvaizdį, Austėja siūlo imtis eksperimentų.

Praėjusią savaitę vykusiame Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatyme svečiai demonstravo savo skonio pojūtį ir sugebėjimus. Tai vienas iš renginių, kuriam šalies įžymybės ruošiasi itin kruopščiai. Tarp svečių nebuvo įmanoma nepastebėti buvusios Jogailos Morkūno mylimosios stilistės Austėjos Jablonskytės, nuolat stebinančios netikėtais deriniais ir drąsiais aksesuarais.

Šįkart jos aprangos akcentais tapo oranžinis laikrodis ir delninę primenantis telefonas su raudona širdimi dekoruotu dėklu.

Jau apie dešimt metų populiariuose šalies leidiniuose, su televiziniais projektais ar reklamomis dirbanti Austėja sako, kad jos stilių suformavo daugybė dalykų: „Užaugau menininkų šeimoje, vaikystę praleidau ŠMC (Šiuolaikinio meno centre), vėliau dirbdama modeliu Paryžiuje, Londone, Niujorke galėjau stebėti mados pasaulio užkulisius. Įkvėpimo darbui, kartu ir asmeniniam stiliui gaunu stebėdama aplinką – man viskas įdomu, o inspiracijų galiu rasti bet kur – vakarieniaudama, parodoje, stebėdama gatve einančius žmones ar savo „Galaxy Note 3“ išmaniajame internete peržiūrinėdama nuotraukas. Kita vertus, mėgstu mados tinklaraščius, ypač gatvės stiliaus skiltį, skaitau daug profesinių leidinių – vienas kambarys mano namuose yra skirtas vien mados žurnalams“.

Paklausta, kuriame iš jų padirbėti svajotų labiausiai, Austėja atsako, kad jei kas pasiūlytų bent trumpam prisijungti prie prancūziškojo „Vogue“ redakcijos, sugebėtų susiruošti per tris minutes.

„Man atrodo, kad praėjusiame gyvenime gyvenau Prancūzijoje. Man patinka elegancija, subtilumas. Būtent tai turi prancūzai ir tuo pasižymi prancūziška mada“, – sako A. Jablonskytė.

Austėjai pasirodžius renginyje, ji nelieka nepastebėta fotografų. Dažniausiai akį patraukia neįprasti aksesuarai – originalūs batai, rankinės, skrybėlaitės. Mergina bene pirmoji Lietuvoje plaukus pradėjo puošti masyviomis gėlių girliandomis, lankeliais, kurių šiandien apstu Lietuvos gatvėse.

Gėles į plaukus pradėjau segtis įkvėpta meksikiečių dailininkės Fridos Kahlo – apsilankiusi jos parodoje“, – pasakoja stilistė.

Įvaizdį formuoja net daiktai, kuriais naudojatės

Paklausta, kaip teisingai formuoti įvaizdį, Austėja siūlo imtis eksperimentų. „Man gražiausias - elegantiškas stilius su „prieskoniais“. Ne viskas turi būti taisyklinga – tik tada tai yra įdomu. Prie klasikinės juodos suknelės aukitės ne juodus aukštakulnius, o originalius, ryškius batus – akimirksniu išsiskirsite iš penkiolikos kitų, vilkinčių lygiai tokia pat suknelę. Prie klasikinio palto rinkitės sportinio stiliaus kepurę. Šiais laikais nebėra tabu – kad kažkas su kažkuo nedera“, – sako stilistė ir priduria, kad įdomiai apsirengęs žmogus visada traukia akį, skatina juo domėtis.

Kita vertus, stiliaus paieškos reikalauja kūrybiškumo ir sugebėjimo naujai pažvelgti net į kasdieniškus daiktus.

„Šiuolaikinė mada – tokia plati sąvoka, kuri apima viską – nuo namų kuriuose gyvename, automobilio, kuriuo važinėjame, iki išmaniojo telefono, be kurio nebeįsivaizduojame savo gyvenimo. Pažvelgus kūrybiškiau, visa tai galima pasitelkti formuojant originalų, savitą asmeninį stilių“, – sako Austėja ir pripažįsta, kad ją pačią draugai neretai traukia per dantį dėl meilės gražiems daiktams.

Vieni stilingiausių Lietuvoje – senjorai

Ryški, stilinga mergina pastebi, kad net pažįstamos kartais kopijuoja jos drabužių, aksesuarų derinius, tačiau tai priima kaip komplimentą. „Tik džiaugiuosi. Juk malonu, kad kažkam tavo stilius patinka, kad kažkas nori juo sekti. Be to, tai skatina pasitempti ir vėl ieškoti kažko naujo įdomaus“, – šypsosi Austėja.

Kasdien žymių Lietuvos žmonių stilių kurianti A. Jablonskytė pastebi, kad bendras įspūdis vis geresnis, žvaigždės pradeda skirti daugiau dėmesio savo išvaizdai, originalumui.

Tačiau bene dažniausiai pasitaikanti klaida – pernelyg didelis seksualumo demonstravimas: „Noras pernelyg atvirai reikšti savo seksualumą labiausiai būdingas merginų grupėms. Joms atrodo, kad jei apsirengsi suknelę, iš kurios viskas krenta ar persišviečia – tai jau tinkamas įvaizdis, stilius sukurtas, galima lipti į sceną ir dainuoti. Tačiau viską galima daryti subtiliau ir gauti žymiai didesnį efektą.

Apsivilkite vyrišką švarką, marškinius, prasekite daugiau sagučių – palikite šiek paslapties ir tai bus daug įdomiau nei viską iškart pateikti ant lėkštutės“.

Kita klaida, anot Austėjos, apsiribojimas vienu įvaizdžiu, baimė išbandyti kažką naujo, užuot pasikliovus stilisto patarimais.

Kaip vertina stilių Lietuvos gatvėse? „Vilniuje – drąsiausi žmonės, Klaipėdoje – gražiausios merginos, – juokiasi Austėja. – Iš tiesų, situacija gerėja. Žmonės tampa vis drąsesni, stilingesni. Manau, kad stilingiausi Lietuvoje jaunimas ir garbingo amžiaus senjorai. Ypač išlaikytu stiliaus pojūčiu, elegancija žavi močiutės“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis