Žvaigždžių vizažistės pamokos, kaip teisingai atlikti makiažą

Žvaigždžių vizažistė Ugnė Ežerinskaitė įsitikinusi, kad makiažas turi atskleisti moters asmenybę.

Viena profesionaliausių Lietuvos vizažo ir grimo specialisčių, nuolat gražinanti populiariausias šalies moteris – politikes, verslininkes, šou ir pramogų pasaulio žvaigždes bei šiuo metu profesionalioms fotosesijoms ruošianti konkurso „Lietuvos svajonių mergina“ dalyves, prabilo apie lietuvaičių makiažą ir atskleidė tobulos išvaizdos paslaptis.

Bet kuri dailiosios lyties atstovė, patekusi į U. Ežerinskaitės („Ugne Make Up Artist“) rankas gali būti rami – ji tikrai atrodys išskirtinė ir bus atskleistas jos savitumas. Vizažistė įsitikinusi, jog ne tik rūbai, aksesuarai, bet ir makiažas atskleidžia moters asmenybę, parodo jos individualumą.

„Kai nužvelgiu moteris ir jų makiažą, niekuomet jo neskirstau į tipinį ar netipinį, geresnį ar blogesnį. Svarbiausia, kad jis atitiktų moters asmenybę ir būtų pritaikytas aplinkai, kuriai yra daromas. Tačiau visuomet laikausi pozicijos, kad nereikia prarasti savo individualumo.

Apskritai, mūsų šalies moterys gana neblogai tvarkosi su šia užduotimi. Tai lemia gausybė informacijos, makiažo pamokų ir patarimų, kurių apstu internete, spaudoje. Visgi, kai kurių klaidų išvengti vis dar kartais nepavyksta“, – sako U. Ežerinskaitė.

Vizažistė, kaip vieną iš dažniausiai pasitaikančių klaidų, įvardina veido odai parenkamą netinkamą makiažo pagrindą. Šiuo atveju kalbama apie per tamsiai arba per šviesiai padengtą veido odą ir „sunkų“ makiažo sluoksnį.

„Renkantis makiažo pagrindą reikėtų atkreipti dėmesį į keletą kriterijų: makiažo pagrindas būtinai turi atitikti natūralų odos atspalvį, o jo tekstūra ir sudėtis turi tikti konkrečiam odos tipui. Išsirinkus tinkamą pagrindą, nereikėtų pamiršti, kad veido odos nereikia dengti storu priemonės sluoksniu. Ji skirta tik veido odos spalvai suvienodinti.

Kitiems defektams, pavyzdžiui, spuogeliams ar paraudimams, paslėpti naudojama maskuojamoji priemonė“, – teigia U. Ežerinskaitė.

Kita dažniau pasitaikanti klaida – didelis skaistalų kiekis ir netinkama antakių forma bei ryškumas. Antakių korekcijai būtinas profesionalus ir kruopštus darbas, nes gerai parinkta antakių forma gali pakeisti veido bruožus ir išraišką. Patikėjus šį darbą specialistui, antakius užteks tik subtiliai paryškinti.

„Visur galioja tam tikros taisyklės, ne išimtis ir makiažas. Kasdienai siūlyčiau rinktis į akis nekrentantį makiažą, siekti taip vadinamo „nude face“ efekto, kai makiažo priemonėmis išgaunamas natūralus vaizdas ir veidas atrodo lyg nepadažytas arba padažytas minimaliai. Dienos metui ryškus ir „sunkus“ makiažas nėra reikalingas.

Man prioritetas yra skaisti, gaivi ir lygi oda, sutvarkyti antakiai, perbrauktos tušu blakstienos ir šiek tiek paryškintos lūpos. Tačiau, kaip jau ir minėjau, nereikia prarasti ir savo individualumo“, – įsitikinusi vizažo meistrė.

Pasak jos, kiekvienos moters kosmetinėje turėtų atsirasti kelios pagrindinės priemonės:
- lengva kreminė pudra, skirta odos tono išlyginimui,
- skysta maskavimo priemonė, skirta patamsėjusiems paakiams, spuogeliams ir nelygumams paslėpti,
- kompaktinė arba biri pudra - paruoštos odos užtvirtinimui,
- skaistalai, būtini veido reljefui paryškinti,
- blakstienų tušas
- ir lūpų blizgis.

„Esu ryškių bruožų, todėl kosmetikos kasdien naudoju labai minimaliai. Labai apsidžiaugiau, jog ruošdama mane fotosesijai ir vaizdo klipo filmavimui, Ugnė man parinko mane atskleidžiantį makiažą, kuris puikiai atskleidė ne tik mano bruožus, bet, manau, ir charakterį, pabrėžė mano privalumus“, – sako konkurso „Lietuvos svajonių mergina“ dalyvė Greta Gaidulytė.

Greta Gaidulytė
E. Timinsko Tymio nuotr.
Ugnės Ežerinskaitės patarimai, kaip pasidaryti tobulą kasdienį makiažą:

1. Prieš pradedant daryti makiažą, veidą būtina nuvalyti pieneliu ir toniku, sudrėkinti jį kremu.

2. Paruošus odą, nedideliu makiažo pagrindo kiekiu tolygiai padengti odą, nepaliekant matomų linijų. Dažnai prireikia ir papildomos maskuojamosios priemonės odos nelygumams paslėpti.

3. Taip paruošta veido oda turėtų būti užtvirtinama biria arba kompaktine pudra. Kartais daugiau dėmesio ir stipresnio „užtvirtinimo“ reikalauja „T“ zona (kakta, nosis, smakras), nes būtent ši veido sritis greičiau pradeda blizgėti, ypač turinčioms riebią ar mišrią veido odą. Be to, užtvirtintas makiažas laikosi ilgiau, o veidas tampa matinis.

4. Akims paryškinti dažnai pakanka vien blakstienų tušo, bet jei moteris mėgsta ryškesnį makiažą, papildomai reikėtų naudoti akių pieštuką ir šešėlius. Pirmiausia ant voko dengiama pagrindinė spalva, tuomet akies voko raukšlė paryškinama pustoniu tamsesniais šešėliais. Pieštuku arba tamsesniais šešėliais, vengiant ryškių ir aiškių linijų, pabrėžiama blakstienų augimo linija.

5. Skaistalai turėtų būti tepami ant skruostų „obuoliukų“. Jie neturėtų būti per arti nosies, bet būti tiksliai po akies rainele. Skaistalus reikėtų tepti pradedant lygiagrečiai nosies linijai ir tęsti link smilkinių plaukų.

6. Lūpoms dienai gali pakakti lūpų blizgesio arba vazelino, tačiau jei moteris mėgsta lūpų dažus, būtinas ir lūpų pieštukas. Pirmiausia lūpų kontūrą reikėtų paryškinti lūpdažio spalvą atitinkančiu pieštuku. Tuomet turėtų būti tepami lūpų dažai ir teptuku išlyginamos linijos.

Linkime gražių švenčių!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis