Ji 2 val. glostė ir mylavo mirusį naujagimį, kol šis atsigavo

Ji tiesiog ketino atsisveikinti su savo mažyliu, kurį nešiojo. Jis gimė pernelyg anksti ir per silpnas, tad neišgyveno. Mama žinojo neturėsianti laimės matyti, kaip jis auga, kaip ištaria pirmuosius žodžius.

Toks likimo smūgis teko Kate'ei Ogg, 27-ą nėštumo savaitę pagimdžiusiai dvynukus. Mažasis angelas, kurį gydytojai gaivino 20 minučių, buvo paskelbtas mirusiu.

Jo dvynė sesuo buvo kiek stipresnė ir nugabenta į reanimaciją.

Kate Ogg paprašė jai duoti sūnaus kūnelį, kurį pasiguldė sau ant krūtinės, užkojo antklode ir dvi valandas glostė jį, kalbėjo su juo, pasakojo, kaip jį mylėjo laukdamasi ir kaip beprotiškai sunku su juo skirtis... Liudininkų teigimu, šios akimirkos buvo itin jaudinančios, skausmingos.

Ir staiga nutiko neįtikėtinas dalykas – po dviejų valandų ašarų, glostymų, bučinių berniukas ėmė rodyti gyvybės ženklus.

Pasak gydytojų, iš pradžių tai buvo tiesiog įkvėpimas, it refleksinis judesys. Todėl mokslo žmonės to nelaikė gyvasties apraiška. Tačiau mamai tai nepasirodė refleksas ir, išspaudusi iš krūties pieno lašą, ji ėmė pirštu maitinti mažylį. Ir jis ėmė kvėpuoti. Dar po kiek laiko jis atsimerkė, paskui ištiesė rankytę ir sugriebė mamos pirštą. Atsimerkęs pasuko galvą į vieną pusę, paskui - į kitą.

Visiems mačiusiems tai buvo tikras stebuklas. Gimdyme dalyvavęs gydytojas purtė galvą ir kartojo: „Aš negaliu tuo patikėti, aš negaliu tuo patikėti.“

Nuotrauką iš gimdymo palatos žiūrėkite čia.
Video, kuriame - kadrai iš gimdymo palatos bei akimirkos, kaip šiandien dvynukai sėkmingai auga, – čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis