Aknės randų gydymas lazeriais – ar ryžtis?

Paprastieji spuogai (medicinoje vadinami akne) neretai įvardijami kaip paauglių liga. Tikimasi, kad sulaukus brandos jie savaime praeis. Deja, aknė yra lėtinė uždegiminė odos liga, kuri kankina vis daugiau suaugusiųjų. Suskaičiuota, jog vakarų pasaulyje akne skundžiasi iki 80% įvairaus amžiaus žmonių.

Konsultuoja „Era Esthetic“ lazerinės dermatologijos klinikos gydytoja dermatologė Jurgita Stoškienė.

Sergančiuosius akne vargina ne tik spuogai, bet ir po jų liekantys randai: pakinta odos reljefas, atsiranda pigmentinių dėmių. Spuogas – tai riebalinės liaukos ir viršutinės plauko dalies folikulo uždegimas. Po uždegiminių spuogų neretai formuojasi randai. Jei turite pastarųjų, nusiminti nederėtų, nes šių dienų estetinė dermatologija kovoje su akne gali pasiekti akivaizdžių rezultatų. Lazerinėje dermatologijoje inovacijos kuriamos kasdien. Todėl galima pasiūlyti individualų gydymą kiekvienam atvejui, atsižvelgusį paciento odos būklę.

Estetinėje dermatologijoje pasirenkamos priemonės priklauso nuo pažeidimų tipo, gylio ir intensyvumo. Kartais gali užtekti viršutinio odos sluoksnio pašalinimo ir spalvos korekcijos lazeriais, o kartais prireikia visų odos sluoksnių atnaujinimo frakciniais lazeriais, odos šlifavimo, chirurginių intervencijų. Kuris iš jų bus naudojamas, atsakyti galima tik paciento apžiūros metu.

Kompleksiškai derinant lazerinį gydymą, gydymą vaistais ir dermatologinę kosmetiką, per pusę metų pasiekiama akivaizdžių rezultatų: sumažėja bėrimai, išlyginami randeliai, pigmentiniai pakitimai, odos reljefas tampa tolygesnis. Naujų randų atsiradimo profilaktikai svarbu vengti spuogų spaudymo ir kitokio traumavimo. Toks odos žalojimas pailgina bėrimų gijimo laiką, oda pažeidžiama labiau, todėl pigmentacija tampa ryškesnė, o ilgalaikių randų formavimosi tikimybė itin išauga. 

Dažnai pacientai baiminasi fakto, jog pašalinamas paviršinis odos sluoksnis. Derėtų atminti, kad šias procedūras gali atlikti tik gydytojas. Procedūrų metu veikiamas paviršinis odos sluoksnis, kuris natūraliai atsinaujina per kiek mažiau nei mėnesį. Po procedūros pašalintas odos sluoksnis atsinaujina per savaitę, nes giliuosiuose odos sluoksniuose yra paskatinami regeneraciniai odos procesai. Taigi, kovojama ne tik su akne, bet ir smulkiomis raukšlelėmis.

Be abejonės, pirmos dienos po procedūros nėra malonios pacientams. Juntamas tempimas ir kaitimas. Todėl po procedūrų gydytojai dermatologai pacientams visuomet rekomenduoja naudoti savaiminį odos atsinaujinimą skatinančias priemones, veikiančias giliuosius sluoksnius. Kol kas rinkoje vienintelė tokia – prancūzų dermatologijos laboratorijos „Bioderma“ sukurta medicininės paskirties priemonė „Matricium“®. Ji sudaryta vien iš medžiagų, natūraliai egzistuojančių odoje. Šie komponentai sukuria idealią mitybos terpę odos ląstelių ir audinių regeneracijai.

Medicininės paskirties priemonė „Matricum“® („Bioderma“)
Medicininės paskirties priemonė „Matricum“® („Bioderma“)
Gamintojo nuotr.

Greitesnė regeneracija padeda greičiau atkurti odos sveikatą ir grožį, o lazerinės procedūros rezultatus išlaikyti ilgiau.

Užsakymo nr.: PT_63448470

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis