Žiemiškos ir šokoladu kvepiančios kavos receptas

Aromatinga ir skani kava gali daryti stebuklus. O jei dar ypatingai pagardinta...

Siūlome žiemiškos gardžios kavos receptą - ją galite pasiruošti ir jūs!

Kaip gaminti

3 šaukštelius maltos kavos užpilkite 100 ml karšto vandens.
Įmeskite tirpti juodojo šokolado skiltelę.
Įpilkite 50 ml šilto pieno.
Uždėkite plaktos ar purškiamos grietinėlės.
Viską apibarstykite cinamonu
„Kepurytę“ papuoškite apelsino skiltete

Keli paprasti patarimai paruošti gerai kavai namuose:

• Svarbiausias patarimas – pasirinkite kokybiškas kavos pupeles!

• Rekomenduojame kavą pirkti pupelėmis ir sumalti kiekvieną kartą prieš ruošiant kavą tik tai porcijai.

• Atidarytą kavos pakelį laikykite sandariai ir sunaudokite per 2 savaites.

• Vienam įprastam puodeliui namuose (~100 ml) dėkite 2-3 arbatinius šaukštelius maltos kavos.

• Kavą plikykite ne verdančiu vandeniu, tegul atvėsta iki 94°C.

• Jei kavą plikote puodelyje – užpylus karštu vandeniu, kavą palikite pastovėti bent 3-5 minutes ir tik tada nugriebkite tirščius. Taip kavoje atsiskleis visi aromatai.

• Išbandykite ir kitus kavos ruošimo būdus kavos aparate – ta pati kava atsiskleis visai kitais tonais!

• Atkreipkite dėmesį, kada kava buvo skrudinta. Rekomenduojame pirkti kavą su kuo šviežesnio skrudinimo data.

Kava nėra tiesiog kava – ragaukite, eksperimentuokite, ieškokite vis naujesnių skonių ir paruošimo būdų. 

Rekomenduojame išbandyti įvairių pasaulio šalių plantacijų kavos pupeles - kiekvieno regiono savita gamta brandina ir kavos pupelės „charakterį“. Šiuo metu „Vero Cafe“ kavinėse ir „Vero Coffee House“ kavos namuose rasite daugiau nei 6 skirtingų kavų pupelių namams iš žymiausių kavamedžių ūkių! Tai gali būti puiki dovana!

Kokybiška kava yra iš 100 % arabika iš šių metų derliaus pupelių. Tokios, šviežiai skrudinamos, rasite „Vero Coffee House“ namuose ir „Vero Cafe“ kavinėse. Visi kavoje juntami aromatai, poskoniai (riešutų, gėlių, imbiero, šokolado) išgaunami profesionalaus skrudinimo proceso metu, nenaudojant jokių dirbtinų aromatų!

„Vero Coffee House“ rekomenduoja atrasti šias šalis:

· Kavos pupeles iš Kosta Rikos (Centrinės Amerikos), Tarazzu regiono. Kavos pupelės brendo aukštai kalnuose, todėl įgavo išskirtinį skonį, intensyvų aromatą, tvirtą „kūną“. Puodelyje atsiskleis šokolado, citrusinių vaisių tonai, pereinantys į saldų pieniško šokolado poskonį.

· Kava Kamerūno (Centrinės Afrikos). Šioje kavoje pajusite citrusinių, džiovintų vaisių bei persikų užuominų.

· Kava iš Dominikos augo labai derlingame dirvožemyje, šalia ugnikalnio. Buvo renkamos selektyviai, rankiniu būdu. Tai labai švari, lengva, puikiai subalansuota kava su žymiais šokolado poskoniais. Gerdami kavą pajusite ir spanguolių bei bruknių gaivią rūgštelę.

· Kavoje iš Etiopijos (Šiaurės Rytų Afrika), Yirgacheffe regiono. Tai senųjų Etiopijos arabikos veislių kavos pupelės. Kavoje atpažinsite ryškų karamelės ir prinokusių miško uogų, tokių kaip gervuogės ar mėlynės, aromatą.

· Kava iš Indonezijos, Sumatra salos pasižymės maloniai saldžiu – kedro, gėlių ir rudojo cukraus – aromatu. Poskonyje juntami raudonojo vyno užuominos bei juodojo šokolado kartumas.

· Kava iš Papua Naujosios Gvinėjos yra puikiai subalansuota, lengva kava. Skonyje atpažinsite imbierinių meduolių bei džiovintų vaisių aromatą.


O šuo metu jums - jaukiausia akcija! Visus, perkančius kavą namams „Vero Cafe“ ir „Vero Coffee House“, pavaišiname puodeliu kavos!

Daugiau informacijos: www.verocafe.lt

Užsakymo nr.: PT_63500640

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis