Kaip išvengti grožio katastrofų šventinį vakarą

Kaip pasiruošti šventiniam vakarui, kad ir pati jaustumėtės patogiai, ir kompanionas nesuabejotų, jog įspūdį darote jūs, o ne makiažas?

Kino legenda Catherine Deneuve pastebėjimas: veidas su neryškiu makiažu atrodo jaunesnis. Todėl net darydamos šventinį vakarinį makiažą „nepersūdykite“. Ypač svarbu, kad kuo natūralesnė atrodytų veido spalva – ne per tamsi ir ne per šviesi, priešingu atveju atrodysite tarsi su kauke. Tinkamas makiažas – nematomas, natūraliai susiliejantis su oda.

Pasistenkite tepti pudrą kuo natūralesnėje šviesoje, nes lengva apsirikti netinkamai pasirinkus apšvietimą. Be to, niekuomet ypatingą vakarą nebandykite visiškai naujų priemonių.

Tinkamiausias – skystas makiažo pagrindas, nes juo padengta oda atrodo sveikesnė, jaunesnė. Vakarui ir žiemą leistina šiek tiek storesnis pudros sluoksnis.

Saikingai elkitės su skaitalais. Jei naudosite šiuos saikingai, skaistalai atgaivins skruostus ir suteiks jiems sveiko rausvumo. Kaip teisingai tepti skaistalus? Didelį teptuką pasukiokite skaistaluose ir tepkite nuo skruostikaulio žemyn, nosies link. (Pakartokite iš abiejų pusių.) Saugokitės ruožų, todėl stenkitės užtepti priemonės kuo tolygiau.

Daugelyje blakstienų tušų yra gyvsidabrio
Daugelyje blakstienų tušų yra gyvsidabrio
Shutterstock nuotr.
Atsargiai, nepadauginkite skaistalų, nes atrodysite, kaip rašė Oscaras Wilde’as, „pernelyg nusivylusi“.

Nors raudonos lūpos iš tiesų seksualu, pasidaryti nepriekaištingą lūpų makiažą nėra taip lengva: būtina naudoti lūpų pieštuką ir idealiai padengti lūpas dažais, be to, spalvą reikės nuolat atnaujinti (ypač prisilietus lūpomis prie taurės ar mylimojo) ir būgštauti, ar tik nesimato lūpdažio žymių ant dantų.

Be to, manoma, kad raudonai lūpas pasidažiusios moterys atrodo ne tik pavojingos, bet ir nepasiekiamos.

Raudonų lūpų alternatyva – blizgiu pateptos lūpos. Blizgios lūpos atspindi šviesą, todėl nedidelės lūpos atrodo putlesnės ir seksualesnės. Be to, šia priemone patogu naudotis net be veidrodėlio.

Jei vis dėlto nusprendėte, jog naudosite raudoną lūpdažį, nedažykite raudonai ir lūpų, ir nagų. Ir tepkite raudonus dažus ant lūpų teptuku – lūpdažis ilgiau išsilaikys.

Triukas, kaip tobulai pasidažyti lūpas per 3 sekundes be jokio veidrodėlio: lūpų dažais braukite per apatinę lūpą kuo arčiau burnos gleivinės, tada suglauskite lūpas ir keletą kartų suspauskite. Et voilà!

Net 44 proc. moterų mano, kad akys yra gražiausia jų kūno vieta. Pasinaudokite tuo. Be to, šį sezoną labai madingos storos tarsi lėlės blakstienos (tušo tepkite kelis sluoksnius). Žavingai atrodysite paskutinį kartą brūkštelėdama blakstienas blizgančio blakstienų tušo sluoksniu.

Nors dirbtinės lėlės blakstienos atrodo labai gražiai, rizikuoti šventinį vakarą nepatartume (ypač jei klijuoti dirbtinių blakstienų nebandėte anksčiau): netyčia atsiklijavusios, jos ne itin žaviai atrodys.

Sena gera auksinė taisyklė, kurios privalu laikytis: visada pasirinkite, ką pabrėšite, – akis ar lūpas, bet ne abi sritis kartu. Jei lūpas dažote raudonai, akių makiažas turėtų būti kuo švelnesnis ir atvirkščiai – ryškiai apvestos akys prašyte prašosi kuo neutralesnių lūpų.

Sipa Press/Scanpix
Rankinėje visada nešiokitės pudrinę ir veidrodėlį. Nėra nieko blogiau už blizgantį veidą, o be pudrinės ir veidrodėlio padėtį pataisyti gali būti keblu. Be to, kaip rašo Camilla Morton savo knygoje „Moters biblija“, visada galėsite išeiti „pasipudruoti nosytės“ – tai puikus ženklas, kad jums reikia pabėgti, todėl savo alibi nešiokitės su savimi.

Jei nagus nusilakavote tamsia spalva, į rankinę įsimeskite tinkamo atspalvio nagų lako buteliuką – galėsite užtepti nelaimės atveju, jei lakas netyčia atsiluptų.

Būtų pravartu nešiotis ir nedidelę dildę. Jei nulūžo nagas, jį iš karto apdildykite.

Jei ne laiku išdygo spuogas, pasistenkite jį užmaskuoti palaidais plaukais, jei neįmanoma, užtepkite ant jo šiek tiek maskuojamojo kremo ir švelniai pasipudruokite, kad spuogas apdžiūtų ir pasidengtų dažų sluoksniu.

Kartais padeda lašelis citrinos sulčių – patepkite juo nedorėlį iš pat ryto. Jokiu būdu jo nespaudykite!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis