Lieknėjimas po 40-ies tiesiog apaugęs mitais

Kai tau – seniai nebe 20, kovą su viršsvoriu mažina ne tik motyvacija, bet ir galimos sveikatos problemos. Beje, specialistai sako, kad lieknėjimą po 40-ies gaubia daugiau mitų nei tiesų.

MITAS Nr 1. Nereikia gerti prieš naktį – ryte atsibusite patinusi

Netiesa. Vanduo turi paradoksalią savybę – išplauti perteklinius skysčius iš organizmo. Kuo daugiau geri, tuo daugiau vandens iš organizmo pasišalina. O kartu su skysčiais – ir toksinai bei šlakai. Puiki nauda! Taigi, gerti reikia ir nelaukiant troškulio: sausumas burnoje – jau signalas apie organizmo dehidrataciją.

Tiesa, yra svarbu, ką būtent gerti. Pirmoje vietoje dietologų top sąrašuose – nesūdytas vanduo, nes druska, priešingai, sulaiko skysčius organizme ir sukelia patinimus.

Jei geriate sultis, tai būtinai – tik šviežiai spaustas, juose nėra konservantų ir dažiklių, ko pilna sulčių pakeliuose.

Žalia arbata – naudingas gėrimas, tačiau tik geriant ją protingais kiekiais. Jau praėjo tie laikai, kai Holivudo divos, atskleisdamos grožio paslaptis, minėdavo litrus žaliosios arbatos. Dabar gi visiems žinoma, kad kofeino ten dvigubai daugiau nei dvigubo espresso puodelyje, o, vadinasi, vieno šios arbatos puodelio per dieną visiškai pakanka, norint pakelti tonusą ir susidoroti su nuovargiu.

MITAS Nr 2. Svarbiausia – nevalgyti

Netiesa. Bet kuris dietologas jums papasakos apie siaubingus persivalgymo priepuolius, ištinkančius po griežtų dietų. Kilogramus, grįžtančius dar didesnius nei buvo, numesti sudėtingiau visomis prasmėmis: ir fiziologine, ir psichologine. Kodėl? Turintiesiems 10 kg ir didesnį viršsvorį dingsta pasitikėjimas savimi, ir lieknas kūnas, jei ir atrodo pasiekiamas, tai tik – kitąmet.

Bet kokiu atveju devizas „Viskas arba nieko“ - neteisingas. Kodėl atsisakyti malonumo, kurį gali suteikti sveika mityba? Naujoji dietologų karta neverčia valgyti vandenyje virtos košės. Gydytojai, priešingai, tikina, kad tik skanus maistas suteiks energijos, ir organizmas jį gerai pasisavins.Svarbu valgyti saikingai ir laiku.

MITAS Nr 3. Grožio salonai ir SPA centrai sukurti malonumui. Pirmiausia reikia sulieknėti

Netiesa. Šiuolaikiniai grožio salonuose esantys preparatai su kūno formomis gali padaryti stebuklus. Tarp efektyviausių šių dienų metodikų – vakuuminiai masažai. Jie pastebimai sumažina kūno apimtis ir tikrai dailina figūrą. Šis metodas itin populiarus tarp Holivudo žvaigždžių jau 10 metų.

Kalbant apie naujausia stechnologijas, verta paminėti „Xypoxi“. Procedūra japonišku pavadinimu apjungė fitneso teikiamą krūvį ir lengvą vakuuminį masažą. Procedūra vyksta trimis etapais:  kapsulėje, ant bėgimo takelio ir ant kušetės. Jų tikslas yra vienas – numesti apie 5 kg svorio, normalizuoti medžiagų apykaitą, pagerinti kraujo cirkuliaciją ir limfos tekėjimą audiniuose, suformuoti idealų siluetą.

Procedūra numato ir kosmetinę lieknėjimo pusę: po kelių masažo procedūrų oda tampa stangri ir elastinga.

MITAS Nr. 4 Lieknėti galima tik su dietologo konsultacija ir priežiūra

Ir tiesa, ir mitas. Mitybos specialistai jau pirmojo vizito metu pasakys: „Pirmiausia stebėk save ir svarstykles.“ Lankytis pas dietologą tikrai naudinga, tačiau jei gydytojas yra profesionalas. Jei neturite tokios galimybės – ne bėda. Pagrindiniai teisingos mitybos principai aprašyti fitneso vadovėliuose.

Tačiau - dėmesio - jei laikydamasi naujo mitybos režimo pasijusite blogai, tai – rimtas signalas, jog turite nutraukti. Tokiu būdu organizmas duoda suprasti, kad šis racionas jums netinka.

Prancūzų mitybos specialistai yra įsitikinę: figūra priklauso nuo įpročių. Kuo daugiau gerų, tuo žmogus lieknesnis. Vadinasi, reikia prisijaukinti du-tris sveikos gyvensenos įpročius. Pavyzdžiui, efektyvūs yra rytiniai pritūpimai (gerai veikia problemines zonas), sotūs pusryčiai, suteikiantys ne tik jėgų, bet ir gerą nuotaiką.

MITAS Nr 5. Lieknėti po 40-ies kenksminga – odos stangrumo nebeatkursite

Čia jums tenka pasirinkti: akivaizdus viršsvoris ar kiek ištampyta oda?
Dietologai įsitikinę, kad viršsvoris – vienareikšmiškai kenkia. Neseniai Amerikoje vyko gydytojų mitingai: jie protestavo prieš apkūnių žmonių operacijas.

Chirurgus galima žmogiškai suprasti: komplikavcijų tikimybė tiek operacijos metu, operuojant apkūnius pacientus, tiek po operacijos, yra gerokai didesnė nei operuojant lieknus. Ir nors greito maisto mylėtojai apgynė savo teisę į viršsvorį ir medicinos pagalbą, sveikatos jiems tai nepridės.

Sutvirtinti odą, sako specialistai, kur kas paprasčiau nei kasdien kentėti nuo nemalonumų, kuriuos sukelia per didelis kūno svoris – nuo dusulio iki negebėjimo kontroliuoti apetito ir savo kūno. Juolab, kad šiuolaikinės grožio mašinos kuria stebuklus: grąžina odai tonusą, lengvai ją patempia ir išlygina.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis