Avižiniai sausainiai su vaisiais

Traškūs ir be galo skanūs sausainiukai. Beje, džiovinti vaisiai - ne tik afrodiziakas, bet ir labai naudingas produktas.

8 asmenims reikės:

175 g margarino
100 ml rudojo cukraus
100 ml tamsaus sirupo
500 ml skrudintų avižinių dribsnių
100 ml miltų
100 g džiovintų abrikosų
100 g juodųjų slyvų
100 g džiovintų datulių be kauliukų

Kaip gaminti

Sausoje keptuvėje apskrudinkite avižinius dribsnius. Mažais gabaliukais supjaustykite džiovintus vaisius ir sumaišykite su dribsniais. Margariną ištirpinkite su cukrumi ir sirupu (temperatūra turi būti žema). Sudėkite dribsnius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.

Formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite pusę kiekio dribsnių masės, tada - supjaustytus džiovintus vaisius, ant viršaus - likusį dribsnių mišinį. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje 20-25 minutes, palikite šiek tiek atvėsti ir aštriu peiliu supjaustykite pailgais gabaliukais.

P.S. Džiovintus vaisius galite pakeisti šokolado gabaliukais.

1 porcijos energinė vertė - 358 kcal

 Abrikosuose gausu kalio, geležies, organinių rūgščių ir kt. medžiagų. Jie puikiai tinka norint išvalyti žarnyną. Ne ką blogiau žarnyną išvalo ir džiovintos slyvos, kurios dar ir gerina regėjimą, didina atsparumą peršalimo ligoms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis