Sausainiai su cinamonu ir migdolais

Lengvučiai, traškūs ir tiesiog tirpstantys burnoje.

Reikės:

400 ml kvietinių miltų
100 ml bulvių krakmolo
100 ml cukraus pudros
2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
200 g sviesto arba margarino
1 kiaušinio
kiaušinio baltymo - aptepimui
kapotų migdolų, cukraus - papuošimui

Kaip gaminti:

Visus sausuosius produktus sumaišykite dubenyje. Riebalus supjaustykite mažais gabaliukais ir įdėkite į miltų mišinį. Sutrinkite riebalus rankomis ar mentele.

Lengvai suplakite kiaušinį, įpilkite į indą ir įmaišykite į tešlą. Palikite tešlą šaldytuve maždaug valandai.

Iškočiokite tešlą ant apibarstytos miltais kepimo lentos ir formele išpjaustykite sausainius. Padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Ištepkite kiaušinio baltymu, pabarstykite cukrumi ir kapotais migdolais. Kepkite orkaitės viduryje 175 °C temperatūroje apie 10 minučių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis