V. Putinas ir moterys: žmona - vienuolyne, perpus jaunesnė gražuolė rūmuose augina vaikus

Nors Rusijos vadovo Vladimiro Putino (61 m.) gyvenimą visada gaubė paslaptis, gandų apie jo ilgametę meilužę, pagimdžiusią jam du vaikus, vis tik pasigirsta. Žurnalistų surinkta informacija byloja: iš neturtingos šeimos kilusi mergaitė nūnai tapo gana turtinga nuotaka.

Turbūt nė vienas iš didžiausių politikų negali pasigirti privačiu asmeniniu gyvenimu. Vakarų pasaulio politikai jau priprato prie to, kad gyventi tenka lyg stikliniame narve – visuomenė nori ir turi teisę žinoti, kaip, su kuo ir už ką gyveni. Ir su tuo jau baigiama susitaikyti.

Išskyrus vieną pasaulio galingąjį – Rusijos geležinę figūrą Vladimirą Putiną. Kuris sugebėjo sukurti tokią informacinę blokadą aplink savo privatų gyvenimą, kad kiti visuomenės veikėjai gali tik pasvajoti.

V. Putino asmeninis gyvenimas - tabu

Nors V. Putinas vienokiame ar kitokiame poste valdo Rusiją jau daugiau nei 12 metų, jo tautiečiai net nežino, kaip atrodo jo suaugusios dukros. Prieštaringų pranešimų apie tai, ar jos susituokusios, kokioje šalyje gyvena, pasitaiko, tačiau jie nebūna patvirtinti nei paneigti. Paieška internete pagal vardą Marija Putinas, gimusią 1985 metais, ir Kateriną Putinas, g. 1986-aisiais, nepateiks nei tikslių vaizdų, nei žinių, o ką jau kalbėti apie interviu. Ir tai suteikia galybę prielaidų apkalboms apie Putino šeimyninį gyvenimą, nes solidi Rusijos žiniasklaida nepasakoja nieko. Rusijos media jau priprato prie to, kad šie klausimai - ne jų jurisdikcijoje.

Vladimiras Putinas ir Liudmila Putina
Vladimiras Putinas ir Liudmila Putina susilaukė dukters
youtube.com
Akivaizdžiausią pamoką ji gavo 2008 metais, kai laikraštis „Maskvos korespondentas" balandį išspausdino straipsnį, kuriame teigta, kad V. Putinas išsiskyrė su žmona Liudmila ir ves jaunutę gimnastę bei olimpinę čempionę Aliną Kabajevą (30 m.), kuri yra Dūmos deputatė, atstovaujanti Putino politinei partijai. Laikraštis citavo vestuvių organizatoriams artimą šaltinį, tvirtinantį, kad V. Putinas tariamai jau prieš du mėnesius oficialiai išsiskyrė su žmona.

Tada paprašytas pakomentuoti įtarimus, V. Putinas spaudos konferencijoje atsakė: „Žinoma, aš žinau, kad politikai gyvena lyg už stiklinių sienų, bet turėtų būti tam tikros ribos... Aš visada blogai žiūriu į tuos, kurie su savo erotinėmis fantazijomis lenda į kažkieno kito gyvenimą“.

A. Kabajeva Dūmoje
Scanpix
Italijos garsus politikas Silvio Berlusconi, kuris šioje Sardinijoje vykusioje spaudos konferencijoje stovėjo greta Putino, juokdamasis pakėlė rankas ir parodė lyg šaudytų į klausimą uždavusį Rusijos žurnalistą (žinant, kad laikas nuo laiko šios šalies žurnalistai žūsta dėl savo darbo, Italijos spaudai šitas akibrokštas nepasirodė juokingas). Putinas į tai tik nusišypsojo ir linktelėjo galva.

Tą pačią dieną „Maskvos korespondentas“ buvo uždarytas, o jo leidėjas pakomentavo, kad laikraštis buvo nuostolingas. Nuo to laiko V. Putino ir Kabajevos santykių klausimas bei prezidento asmeninis gyvenimas gavo grifą „visuotinis tabu“.

Žmona - į vienuolyną

Užtat tinklaraštininkai gali rašyti ką norintys. O šiame informacijos vakuume, gaubiančiame V. Putino gyvenimą, blogerių skleidžiamos žinios sklinda kosminiu greičiu.

Liudmila Putina
Liudmila Putina jaunystėje
youtube.com
Praėjus dviems metams nuo laikraščio uždarymo tinklaraštininkas, pasivadinęs Pavelu Pritula, pranešė, kad V. Putinas išsiuntęs savo žmoną gyventi į vienuolyną Pskovo apskrityje.

Rusijos stačiatikių Bažnyčia paneigė šį teiginį, pavadinusi jį „nesąmone“, na o Putino spaudos tarnyba išvis atsisakė komentuoti. Tačiau tai niekam neberūpėjo - blogerio paskleista žinia lyg sniego gniūžtė ėmė ristis per šalį, ir nebebuvo svarbu, ar kas nors tai patvirtins. Pakako žinios, kad blogeriui informaciją suteikė jo mama.

O netrukus atsirado ir kitų asmenų, galinčių patvirtinti gandus. Mažai kas iš Pskovo gyventojų galėjo paneigti, kad Spaso-Jelizarovsko vienuolyne gyvena tokia solidi ponia. Gana iškalbinga detale tapo ir du apsaugos darbuotojai, be ceremonijų išmetę smalsųjį korespondentą iš vienuolyno teritorijos. Daug kam atrodė įtartinas ir tas faktas, kad tokia atoki vietovė gavo milijonus dolerių atsinaujinimui.

„Aš jums duodu 100 proc. garantiją, kad ji čia gyvena. Iš kur žinau? Na, sraigtasparniu virš vienuolyno neskridau. Bet žinau - visi tai žino“, - kalbėjo vietinės profsąjungos vadovas Vasilijus Dvorničenko.

Vladimiras Putinas ir Liudmila Putina
Vladimiras Putinas ir Liudmila Putina
youtube.com
Pernelyg nesipriešino ir vietos valdžios institucijų atstovai. Rajono vadovė Raisa Šumkina sakė „nesanti tikra, ar Putino žmona ten gyvena, ar ne“. Tuo tarpu jos pavaduotojas Valerijus Nikitinas, gyvenantis priešais vienuolyną, piktinosi, kad apie tai užklausus tam tikrų institucijų, negautas joks atsakymas. "Nesuprantu, kodėl mes turime remtis gandais. Kodėl jie negali mums pasakyti, kas vyksta?“

Žinia, klausimas protingas, bet ne Rusijos valstybinėms struktūroms. Vakarų principas, teigiantis, kad žmonės turi teisę žinoti apie valdžios atstovus, yra visiškai nesuvokiamas Rusijai, kuri dar nežinia kada turės kažką panašaus į JAV Informacijos laisvės įstatymą, raginantį valdžios institucijas atsiskaityti. Vietoj to egzistuoja griežti įstatymai dėl paskleistos informacijos, susidorojimai, valstybės kontroliuojama žiniasklaida – taip, kaip Sovietų Sąjungoje, kur vadovas slėpėsi nuo visuomenės ir privalėjo išlikti paslaptingas.

Scanpix
Vis dėlto interneto era pamažu keičia padėtį. Eterin išsprūdę gandai virsta dienos naujienomis. Ir į jas V. Putinas kartais priverstas reaguoti. Netrukus po paskleistų žinių apie skyrybas, viename priėmime jis pasirodė su savo žmona Liudmila, kuri, akylųjų pastebėjimu, nebemūvėjo vestuvinio žiedo.

Pagimdė Putinui du vaikus?

Kai po ilgos tylos šių metų vasarą V. Putinas pagaliau viešai pranešė apie skyrybas su žmona, svarstymų, dėl kokių priežasčių žlugo 30 metų trukusi sąjunga, netrūko. Buvo bandymų skaičiuoti Rusijos vadovo meilužes, tačiau dauguma laikėsi vienos ir tos pačios versijos: Putinas ketina vesti ilgametę savo meilužę Aliną Kabajevą.

Netrukus po šio fakto pakalbinta buvusi gimnastė ir Rusijos Dūmos deputatė buvo lakoniška. Duodama interviu žurnalui „Didysis sportas“ A. Kabajeva iš karto leido suprasti, kad detalių šia tema nebus.

„Gyvenimiška patirtis mane išmokė nieko neįsileisti į savo asmeninį gyvenimą, - paaiškino buvusi sportininkė. - Kas nori pakalbėti apie darbą, festivalį (Maskvoje įvyko A. Kabajevos organizuotas 5-asis vaikų meninės gimnastikos festivalis „Alina“ – red. pastaba), kitus profesinius reikalus – prašom, bet apie asmeniškumus - ne“, - pabrėžė ji.

Vieną spaudoje ir internete aktyviai aptariamą dalyką A. Kabajeva visgi pakomentavo: „Vienintelis dalykas, kurį galiu pasakyti: vaikų aš neturiu. Tai – tiesa“.

Vis dėlto, pasak gandų, A. Kabajeva augina du vaikus.

Vakarų žiniasklaida dar 2009 m. rašė apie A. Kabajevai gimusį sūnų, kurio ji susilaukusi nuo V. Putino ir pavadinusi Dmitrijumi - tuometinio Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo garbei. Kabajeva socialiniame tinkle šią žinią paneigė ir net pagrasino teismu. Tiesa, į jį taip ir nesikreipė.

A. Kabajeva - pirma iš dešinės
Scanpix
Tuo metu Kabajevos draugai liudijo, jog moteris teigia norinti turėti daugiau vaikų, nes jai patinka būti mama.

Po 2 metų A. Kabajeva vėl buvo priversta teisintis, kai smalsuoliai pamatė ją su mažu berniuku ant rankų, kuris pagal amžių atitiko „V. Putino sūnų“. Ji vėl pareiškė, kad vaikų neturinti, o ją užklupo su sūnėnu.

Gandus apie A. Kabajevą, kuri buvo peršama V. Putinui į slaptas meilužes, dar labiau skatino beveik visiškas Rusijos vadovo žmonos Liudmilos Putinos dingimas iš visuomenės akiračio.

2013 m. sausio mėn. dienraštis „The New York Post“ pranešė, kad A. Kabajeva neva dar lapkritį pagimdė V. Putinui antrą vaiką – mergaitę.

Dienraščio duomenimis, A. Putinas apgyvendino A. Kabajevą su jos dviem vaikais savo „Sočio rūmuose“ „Bočarov Ručej“.

Siūlome susipažinti su Rusijos prezidento favoritės biografija

* Alina Kabajeva gimė 1983 m. gegužės 12 d. Taškente (Uzbekistanas).

* Menine gimnastika pradėjo užsiiminėti būdama 3,5 m. Alinos mama norėjo, kad mergaitė rimtai užsiimtų dailiuoju čiuožimu arba menine gimnastike. Karštame Uzbekistane stiprių dailiojo čiuožimo mokyklų nebuvo, todėl buvo pasirinkta meninė gimnastika.

* Kai Alinai buvo 12 metų, mama suprato, kad Taškente Alinai nepavyks pasiekti aukųtumų ir išvežė ją į Maskvą. Nuo 1995 m. Alina treniravosi Maskvoje, o nuo 1996 m. atstovavo Rusijos rinktinę.

* Būdama 15 m. ji laimėjo Europos čempionatą (1998 m.), po to dar keturis kartus tapo absoliučia Europos čempione.

* 1999 m. Alina laimėjo pasaulio čempionatą.

* 2001 m. dėl furosemido (sporte draudžiamo vaistinio preparato) vartojimo 2 metams buvo diskvalifikuotos pasaulio meninės gimnastikos lyderės – rusė Alina Kabajeva ir Irina Čaščina. Iš sportininkių buvo atimti visi Geros valios žaidynių ir 2001 m. pasaulio čempionato apdovanojimai. Nuo 2001 m. rugpjūčio iki 2002 m. rugpjūčio gimnastės negalėjo dalyvauti jokiose varžybose.

Scanpix
* Diskvalifikacijos metu A. Kabajeva televizijos kanale „7 TV” vedė kassavaitinę laidą „Sporto imperija“ ir nusifilmavo japonų kino filme „Raudonas šešėlis“. Nusifotografavo nuoga žurnalui „Maxim“ bei 2003 m. žurnale „Karavan istorij“ vykusiam Jekaterinos Raždestvenskos projektui „Kalendorius“.

* 2004 m. Atėnuose A. Kabajeva, būdama favorite, vėl užėmė pirmą vietą. 2006 m. Alina gavo žurnalo „Glamour“ „Metų moters“ apdovanojimą (remiantis žurnalo skaitytojų balsavimo rezultatais), taip pat buvo pripažinta pačia seksualiausia Rusijoje iš 10 „Top 10 Sexy“ premijos laureatų sporto kategorijoje.

* 2007 m. mergina baigė savo sportinę karjerą.

* 2007 m. baigė Maskvos valstybinį turizmo ir serviso universitetą, įgijusi sporto vadybos specialistės kvalifikaciją.

* Tais pačiais metais tapo Rusijos Federacijos 5-ojo Federalinio Susirinkimo Valstybės Dūmos deputate. Išrinkta pagal federacinį partijos „Vieninga Rusija“ sąrašą Nižnekamsko (Rusija) rinkiminėje apygardoje. A. Kabajeva yra Jaunimo reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja.

* 2008 m. buvo išrinkta holdingo „Nacionalnaja Media Grupa“ Visuomeninės tarybos pirmininke.
Tais pačiais metais Alina pradėjo vesti asmeninę laidą „Žingsniai į sėkmę“.

* 2010 m. tapo viena iš nedaugelio ne manekenių (kartu su Ala Pugačiova, Ana Kurnikova, Renata Litvinova ir Ingeborga Dapkūnaite), kurios fotografija atsidūrė ant Rusijos žurnalo „Vogue“ viršelio.

* Remiantis oficialiais duomenimis, A. Kabajevos pajamos 2011 m. siekė 11,5 mln. rublių (apie 881 tūkst. litų). A. Kabajevai priklauso 7,2 tūkst. kv. m. žemės sklypas, trys butai, automobiliai „Mercedes-Benz“ ir „Porsche Cayenne“.

* 2012 m. kanale „Ren TV“ (Rusija) A. Kabajeva pradėjo vesti laidą „Kelias į Olimpą“. Programoje pasakojama apie įvairius sportinio gyvenimo aspektus, paprastai paslėptus nuo pašalinių stebėtojų akių.

* Murato Nasyrovo daina „Alina“ ir grupės „Игра слов“ daina „Alina Kabajeva“ skirtos A.Kabajevai.

Sako, kad Vladimiras Putinas, norėdamas atsijauninti, lankėsi pas plastikos chirurgus
Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis