Kaip pajauninti veidą: pataria plastikos chirurgas

Kūno defektus galime užmaskuoti drabužiais, tačiau veido trūkumų paslėpti beveik neįmanoma. Užkritę akių vokai, raukšlelės aplink akis ir lūpas, pasmakrėje susikaupę riebalai išdavikiškai atskleidžia amžių ir žalingus gyvenimo būdo įpročius. Tačiau apgauti laiką ir pajauninti veidą įmanoma pasitelkus plastikos chirurgiją.

Veido plastikos operacijos atliekamos, kai veido audiniai yra pasmukę ir susidaro odos perteklius. Kiekvieno žmogaus senėjimo procesas yra nevienodas ir tiksliai pasakyti, nuo kelių metų tikslinga atlikti veido korekcijas, negalima. Dažniausiai atliekama užkritusių vokų korekcinė operacija, tačiau koreguoti įmanoma visas veido sritis: nosį, ausis, smakrą, skruostus ar antakius.

Veido tempimo operacija

Toms moterims, kurių oda yra mažai elastinga ir nukarusi, rekomenduojama klasikinė veido tempimo operacija.

„Veido plastikos operacijos metu pjūviai atliekami plaukuotoje galvos dalyje ir aplink ausis, kad liktų kuo mažiau randelių. Operacijos metu atkeliami audiniai, fiksuojama vadinamoji raumenų ir aponeurozės sistema ir pašalinamas odos perteklius. Po operacijos veido patinimas visiškai atslūgsta praėjus mėnesiui ir tuomet galima džiaugtis atjaunėjusiu veidu“, – pasakoja plastinės rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Kęstutis Maslauskas.

Riebalų sankaupos pasmakrėje ir vokuose

Veido srityje, akių vokuose ar pasmakrėje riebalai susikaupia nuo per didelio svorio. Riebalų sankaupų pašalinimas iš vokų maišelių atliekamas chirurginiu būdu. O iš smakro riebalinio audinio perteklių galima šalinti dviem būdais – lazeriu ar vakuumine liposakcija (liposakcija – poodinių riebalų nusiurbimas).

Naudojant abu būdus, suardomos riebalų ląstelės ir pašalinamas riebalinio audinio perteklius. Svarbu žinoti, kad tolesnis operacijos rezultatas priklauso tik nuo paties žmogaus – nors nusiurbtos riebalų ląstelės neatauga, tačiau jeigu svorio priaugama, riebalų sluoksnis vėl tolygiai didėja visame kūne.

Nechirurginės jauninamosios operacijos

Bėgant laikui nežymios mimikos raukšlelės veide pagilėja ir išryškėja. Nesiryžtančioms raukšlių šalinimui chirurginiu būdu ar esant susiformavus ne itin gilioms raukšlelėms, veidas gali būti pagražinamas botulino toksino ar hialurono rūgšties injekcijomis, suleidžiamomis į veido raumenis. Yra tik keletas veido sričių, į kurias daromos injekcijos: kakta, pykčio raukšlės, akių kampai.

„Nerimaujančias ir abejojančias, ar po injekcijų veidas nepraras išraiškos, galiu nuraminti, kad, pavyzdžiui, botulino toksinas, leidžiamas tiesiai į raumenų skaidulas, kurias norima paralyžuoti. Priklausomai nuo suleisto medikamento kiekio, galima paveikti didesnį ar mažesnį raumenų plotą, tačiau visam veidui jis poveikio neturės ir natūralių mimikų nepanaikins“, – teigia gydytojas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis