Šventinių renginių maratonas: nuo „Metallicos“ iki J.Strausso

Kongresų rūmuose įvairiausių žanrų muzikos gerbėjai šurmuliuos visą savaitę nuo antros Kalėdų dienos iki pat Naujųjų metų sutikimo vakaro.

Gruodžio 28 d. čia bus galima paklausyti Povilo Meškėlos, Jeronimo Miliaus ir Česlovo Gabalio jausmingai atliekamų roko baladžių pritariant LVSO, gruodžio 29-ąją šventinę nuotaiką palaikys austrų klasiko Johanno Strausso valsai ir polkos, o gruodžio 30-ąją galima bus tirpti iš malonumo klausantis legendinės britų grupės „Queen“ melodijų, atliekamų žinomų instrumentalistų, Kauno valstybinio choro ir LVSO.

Koncerto „Roko baladės 2“ scenoje gruodžio 28-osios vakarą susitiks bene balsingiausieji Lietuvos rokeriai: Povilas Meškėla, Jeronimas Milius ir Česlovas Gabalis, o jiems akompanuos ambicingų projektų nevengiantis Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas maestro Gintaro Rinkevičiaus.

Tą vakarą Kongresų rūmuose skambės ne visiems įprastas klasikinės muzikos repertuaras, o roko klasika: „Metallica“, Ozzy Osbourne‘as, „Queen“, Bryanas Adamsas, „Deep Purple“ ir kt. Šių grupių kūriniai pritariant novatoriškajam LVSO suskambės keliskart galingiau, neabejoja vienas koncerto dalyvių P.Meškėla.

Jeronimas Milius
Organizatorių nuotr.
„Koncertuojant su orkestru yra svarbiausia, kad jo neužgožtų elektriniai muzikos instrumentai. Gitaros džeržgėjimas neturi užgožti obojaus solo partijos, privalo girdėtis visi instrumentai – nuo fleitos iki trečiojo smuiko. Ir jeigu visa tai yra įgyvendinama, reiškia muzika suskambėjo, koncertas pavyko“, – sako žinomas dainininkas.

Koncerte P.Meškėla vienas atliks savo mėgstamo atlikėjo Ozzy Osbourne’o baladę „Mama I‘m Coming Home“, taip pat „Foreigner“ „I Want To Know What Love Is“, „Tears for Fears“ „Shout“, „Queen“ „It‘s A Kind Of Magic“. „Pasakysiu trumpai: koncerte skambės tai, kas yra tikra, gražu ir galinga“, – reziumuoja dainininkas.

Buvęs P.Meškėlos mokinys J.Milius dainuos „Scorpions“ „Still Loving You, „Kansas“ „Dust In The Wind“, „Deep Purple „Mistread“. P.Meškėlos kolegai ir bičiuliui Č.Gabaliui patikėta atlikti kanadiečių dainininko B.Adamso kūrinius. Jie bene labiausiai tinka jo balsui – juk ne veltui atlikėjas vadinamas lietuviškuoju B.Adamsu.

Gruodžio 29-ąją Kongresų rūmuose susirinkę žiūrovai bent jau mintyse suksis ant parketo skambant nemirtingų J.Strausso valso ir polkų melodijoms. Didžiuoju valsų karaliumi praminto J. Štrauso kūrinių lengva klausytis, jie labai melodingi, tačiau kartu ir sudėtingi. Čia gausu įvairių tempų ir kontrastingos dinamikos su kulminacijomis ir atoslūgiais, jie sudaryti iš skirtingų dalių ir melodijų. Tačiau svarbiausia, kad J.Strausso muzika ypač tinka šventinei nuotaikai sukurti. Jeigu Kalėdų dvasia vėluos ateiti į Jūsų namus, ją tikrai sutiksite šokančią Kongresų rūmuose skambant J.Straussui.

Gruodžio 30-ąją Kongresų rūmus okupuos legendinės britų grupės „Queen“ gerbėjai. „The Queen Symphony“ tai ne koncertas, o vientisas teatrališkas kūrinys, jungiantis roko ir simfoninę muziką. Jį parašęs britų kompozitorius Tolga Kashif muzikiniam audiniui panaudojo garsiausias grupės dainas: „We Are The Champions“ „We Will Rock You“, „The Show Must Go On“, „Love Of My Life“, „Who Wants To Live Forever“ ir kt. Šiandien „The Queen Symphony“ atliekama visame pasaulyje, jos įrašas iki šiol – vienas populiariausių Europos, JAV, Azijos klasikinės muzikos sąrašuose.

„The Queen Symphony“ atliks smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė, pianistė Rūta Rinkevičiūtė, violončelininkė Vita Šiugždinienė, Kauno valstybinis choras (vadovaujamas Petro Bingelio) ir maestro Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas LVSO.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis