Naujųjų sutikimui - išskirtinis makiažas. Pataria makiažo ekspertė

Naujieji metai - bene viena svarbiausių švenčių, kada norisi atrodyti įspūdingai. Kaip pasipuošti, kad galutinis rezultatas atitiktų jūsų lūkesčius ir nepaliktų abejingų, pataria makiažo ekspertė Birutė Pajedienė.

I. Čekolis-Ščiočinos nuotr.

Pasiruoškite iš anksto

Ne paslaptis, kad nepriekaištinga išvaizda reikalauja šiek tiek laiko ir pastangų. Net ir profesionalo atliktas makiažas neatrodys tobulai, jei veidas bus pavargęs, oda nualinta, todėl makiažo specialistė rekomenduoja didžiajam vakarui pradėti ruoštis iš anksto.

Keletą dienų iki šventės gerai išsimiegokite, nepersivalgykite, venkite aštraus ir sūraus maisto. Taip pat patartina palepinti savo odą drėkinančia, patempiančia kauke, atlikti šveitimo procedūrą, vadinamąjį pilingą, ar apsilankyti pas kosmetologą, kuris pasirūpins, kad oda taptų skaistesnė ir stangresnė.

Nepamirškite pasirūpinti ir antakiais. Jų korekciją taip pat patartina atlikti keletą dienų prieš šventę, nes paraudusi ir sudirgusi oda aplink antakius neatrodys patraukliai.

Nebijokite išsiskirti

Naujametiniam vakarui mes galime sau leisti gerokai daugiau, nei įprasta. Šventiniam makiažui gali būti naudojamos ryškesnės, kontrastingesnės spalvos, blizgus tonas, papuošimui pasitelkiamos pridėtinės detalės, pvz., Svarowskio kristalėliai. Vis labiau populiarėja teminiai, karnavaliniai vakarėliai, todėl profesionalūs visažistai gali jums sukurti išskirtinę ir unikalią karnavalinę kaukę pasitelkdami makiažo priemones. Svarbiausia - neperlenkti lazdos, atrodyti ne vulgariai, o stilingai ir efektingai. Viskas turi derėti su šventiniu apdaru, šukuosena, aksesuarais ar norimu įvaizdžiu.

I. Čekolis-Ščiočinos nuotr.
Dūminis makiažas mįslingam ir paslaptingam žvilgsniui

Pasak Birutės Pajedienės, šiuo šventiniu laikotarpiu grožio specialistai pirmenybę teikia dūminiam makiažui. Toks makiažas beveik be išimties tinka visoms, nepaisant veido bruožų ar amžiaus, tereikia parinkti tinkamus šešėlių atspalvius ir intensyvumą. Atliekant dūminį makiažą 2014 metų šventėms makiažas gali būti juodų, tamsiai mėlynų, pilkų, rudų, jūrinių, indigo ir smaragdo violetinių tonų.

I. Čekolis-Ščiočinos nuotr.
Nemirštanti klasika

Klasikinio makiažo gerbėjos gali puoštis paryškindamos žvilgsnį įvairiais akių apvadais. Labiausiai tam tinka juodi ir tamsiai mėlyni atspalviai, tačiau šventiniam makiažui pasirinkite įdomesnių formų, žaismingesnį, stilizuotą akių apvadą.

I. Čekolis-Ščiočinos nuotr.
Paryškinkite lūpas

Viena iš 2014 m. tendencijų – putlios, ryškios, akcentuotos lūpos. Lūpų dažai - nuo sultingų braškių atspalvių iki gundančių vyšnių, vynuogių ar violetinių slyvų atspalvio. Tokios spalvos ypatingai tinka putlių lūpų savininkėms. Pirmenybė teikite maitinantiems lūpų dažams, turintiems sodrią, aksominę struktūrą.

Kad vakarėlio metu netektų nuogąstauti dėl „nuvalgytų“ lūpų dažų, lūpų kontūrą būtina apvesti pieštuku ir švelniai juo padengti visą lūpų plotą. Norėdamos dar labiau užfiksuoti spalvą, lūpas papudruokite biria pudra ir tik vėliau padenkite jas lūpų dažais. Siekdamos daugiau spindesio ir putlumo, galite rinktis skaidrių lūpų blizgesį.

I. Čekolis-Ščiočinos nuotr.
Įspūdžio suteiks tankios ir purios blakstienos

Blakstienos - viena svarbiausių detalių giliam ir efektingam žvilgsniui, todėl reikėtų pasistengti, kad jos būtų purios, ilgos ir tankios. Tam tikslui naudokite ilginantį blakstienų tušą, suteikiantį dar daugiau išraiškos žvilgsniui. Galima panaudoti pridėtinių blakstienų kuokštelius ar vientisas blakstienas, tiek su pridėtinėmis detalėmis, tiek ir be jų.

I. Čekolis-Ščiočinos nuotr.
Nereikėtų pamiršti, kad ruošiatės į šventę, o ne į darbą, todėl galite sau leisti daugiau spindesio ir linksmumo veide.
I. Čekolis-Ščiočinos nuotr.

Linkime gražių švenčių!

Makiažas - Birutės Pajedienės, šukuosenos - Jovitos Veitekūnaitės ("Estetikos Studija")

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis