Mamos kugelis - skaniau nebūna

Neįprastas ingredientas kugeliui suteikia puikų skonį. Skanesnio už mamos kugelį ragauti neteko.

Keturioms porcijoms reikės:


5 – 6 vidutinių bulvių

1 didelio svogūno

žiupsnelio druskos

maltų juodųjų pipirų

1 kiaušinio

250 ml pieno

1 v. š. MAJONEZO

aliejaus formai patepti


Kaip gaminti


- Bulves ir svogūną sutarkuojame (jei tarkuojame rankomis, reikia paeiliui tarkuoti tai bulves, tai svogūną, nes nuo svogūno bulvės nepatamsėja). Jei tarkiai gavosi per daug vandeningi, nuspaudžiame per marlių nereikalingą skystį.

- Pieną užviriname ir nuplikome juo bulves (turi gautis pakankamai skysta masė). Įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, įdedame majonezą ir viską gerai išmaišome.

- Kepimo formą patepame aliejumi. Supilame tarkius. Aš mėgstu, kai kugelis būna plonas, tada gaunasi daugiau skanaus kraštelio.

- Kepame apie 40 minučių – valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos dydžio ir kugelio storio).


Daugiau: www.receptumedis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis