Guliašo sriuba

Kai taip šalta, norisi kažko šildančio, bet taip pat, kad nereikėtų per daug vargintis. O guliašo sriuba būtent tokia ir yra.

Viskas viename puode, ir daugiau nieko nereikia. Čia - ir sriuba, ir pagrindinis patiekalas viename. Šilta ir gardu...

(5-6 asmenims)

Reikia:

2 svogūnų
2 nedidelės žaliosios paprikos
300 g jautienos
2 pomidorųi
1 valg.š. pomidorų pastos
1/2 arb.š. kmynų
1 lauro lapo
1 arb.š. džiovinto čiobrelio
5-6 vidutinio dydžio bulvių
1 morkos
druskos ir juodųjų pipirų
aliejaus
vandens
grietinės ar jogurto pateikimui

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.

Gaminame:

* Nulupkite ir supjaustykite svogūnus bei paprikas. Susmulkinkite jautieną nedideliais gabaliukais.

* Įkaitinkite puodą su šiek tiek aliejaus ir sudėkite svogūnus bei paprikas. Pakepinkite apie 2 minutes, tada sudėkite jautieną ir kepinkite, kol ji šiek tiek apskrus, o daržovės bus iškepusios. Sudėkite smulkintus pomidorus ir pomidorų pastą, kartu su druska, pipirais, kmynais, lauro lapu, čiobreliu. Užpilkite apie 500 ml vandens arba jautienos sultinio. Ant nedidelės ugnies virkite apie 1 - 1 1/2 valandos. Retkarčiais pamaišykite.

* Nulupkite, supjaustykite morką ir bulves vidutinio dydžio gabaliukais. Sudėkite į puodą. Jei norite skystesnės sriubos, dar įpilkite vandens ir virkite apie 30 minučių kol bulvės bus išvirusios.

* Pateikite kartu su grietine ar jogurtu. Skanaus!

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.

http://www.surfingtheworldcuisine.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis