Plikyti pyragaičiai su migdolais

Man ilgai atrodė, kad plikytą tešlą labai sunku pasigaminti, todėl net nebandžiau to daryti. Bet kartą atradau puikų tinklaraštį, kuriame buvo išsamiai aprašyta, ką reikia daryti, kad plikyti pyragaičiai gautųsi iš pirmo karto. Pasistengsiu ir aš Jums apie tai papasakoti.

Plikytiems pyragaičiams reikės:

120 ml vandens
120 ml pieno
100 g sviesto
150 g miltų
4 kiaušinių
žiupsnelio druskos
1 a. š. cukraus (jei planuojate daryti pyragaičius be kremo, siūlau dėti bent porą valgomųjų šaukštų)
100 g migdolų be odelių
perlinio cukraus
1 kiaušinio trynio
1 v. š. pieno

Kremui reikės:

kambario temperatūros sviesto
saldinto kondensuoto pieno
nesaldintų kakavos miltelių

Receptumedis.lt nuotr.
Kaip gaminti:

Visų pirma, kodėl plikyti pyragaičiai gaunasi tuščiaviduriai? Taip atsitinka todėl, kad kepant vanduo garuoja ir oro burbuliukai kelia tešlą. O užplikyti miltai yra stipriai "sukibę" su kiaušiniais, todėl tešla neplyšta vandeniui garuojant, o tik išsiplečia ir joje lieka tuščios ertmės.

* Taigi, pereiname prie gamybos. Miltus būtinai persijojame į dubenį, arba ant kepimo popieriaus lakšto. Prikaistuvyje sumaišome sviestą, pieną, vandenį, cukrų ir druską (kiek cukraus ar druskos naudoti, priklausys nuo to, ar labai saldžių pyragaičių norite). Kepdami pyragaičius, galite naudoti tiek vandenį, tiek pieną, tiek mišinį. Pienas suteikia tešlai spalvos, aromato ir minkštumo. Vanduo padaro pyragaičius lengvesniais ir traškesniais. Šiame recepte, kaip matote, naudojamas pieno ir vandens mišinys.

* Tai va, tas mišinys prikaistuvyje turi užvirti ir smarkiai pakunkuliuoti bent keliolika sekundžių tam, kad sviestas gerai susimaišytų su kitais produktais, o ne plaukiotų paviršiuje.

* Suberiame į prikaistuvį visus miltus iš karto ir maišome mediniu šaukštu tol, kol visa tešla pradės atsiskirinėti nuo puodo kraštų. Toliau minkome tešlą šaukštu dar porą minučių. Perkeliame tešlą į dubenį aušti. Mūsų tikslas, ataušinti tešlą tiek, kad įmaišyti į ją kiaušiniai neišvirtų. T.y. palietus tešlą ranka, mums neturi būti karšta.

* Kol tešla aušta, kelis kartus paminkome ją šaukštu tam, kad atšaltų ne tik išorė, bet ir vidus. Po vieną įmušame kiaušinius ir kiekvieną kartą maišome šaukštu tol, kol tešla nepasidaro vienalytė.

* Įmušus visus kiaušinius, tešla turi gautis skysta tiek, kad lengvai tekėtų iš konditerinio maišelio, bet ne per skysta, kad išspausta laikytų savo formą. Na štai, mes gavome bazinę plikytą tešlą.

* Jei norite, galite jau kepti pyragaičius. Bet geriau, paimkite migdolus be odelių ir apkepinkite juos iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Sukapokite juos ir įmaišykite į dar šiltą plikytą tešlą.

* Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Suformuojame pyragaičius (aš tai dariau tiesiog šaukštu, bet jei norite gražesnės formos, naudokite konditerinį maišelį). Nepamirškite palikti tarp pyragaičių didelius tarpus, nes kepimo metu jie padidės bent dvigubai.

* Mažame dubenėlyje sumaišome kaušinio trynį su šaukštu pieno ir aptepame pyragaičius. Kol pienas neišdžiūvo, pabarstome perliniu cukrumi.

* Pyragaičius 15 minučių kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Vėliau kaitrą sumažiname iki 180 laipsnių ir kepame tol, kol pyragaičiai gražiai apskrunda.

* Kremui lygiomis dalimis sumaišome kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną, pagal skonį įberiame kakavos. Paruoštu kremu pripildome pyragaičius. Štai ir viskas. Tikiuosi, viską aprašiau išsamiai ir suprantamai ir Jūs jau galvojate apie tai, kaip vakare kepsite plikytus pyragaičius.

Skanaus!

www.receptumedis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis