Ingredientai tešlai:
400 g miltų,
apie 1 st. vandens,
1 kiaušinio,
druskos
Įdarui:
0,5 kg bulvių,
150 g grybų,
200 g svogūnų,
150 g sviesto,
druskos, pipirų.
Kaip gaminti
* Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos užminkome tešlą koldūnams.
* Išverdame bulves, atšaldome, nulupame.
* Virtas bulves, grybus sumalkite kartu su svogūnais. Į masę supilkite ištirpdytą sviestą, įberkite pipirų, druskos ir gerai išmaišykite.
* Iš tešlos suplojame blynelį, dedame vidun šaukštą įdaro ir užlankstome. Dedame koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame, kol iškyla.
* Patiekiame su grietine ar grietinės-spirgučių padažu.