Rusiški koldūnai

Lietuviai įpratę valgyti koldūnus su virtų bulvių įdaru, o va rusai įdarą pagardina grybais, svogūnais etc.

Ingredientai tešlai:

400 g miltų,
apie 1 st. vandens,
1 kiaušinio,
druskos

Įdarui:

0,5 kg bulvių,
150 g grybų,
200 g svogūnų,
150 g sviesto,
druskos, pipirų.

Kaip gaminti

* Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos užminkome tešlą koldūnams.

* Išverdame bulves, atšaldome, nulupame.

* Virtas bulves, grybus sumalkite kartu su svogūnais. Į masę supilkite ištirpdytą sviestą, įberkite pipirų, druskos ir gerai išmaišykite.

* Iš tešlos suplojame blynelį, dedame vidun šaukštą įdaro ir užlankstome. Dedame koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame, kol iškyla.

* Patiekiame su grietine ar grietinės-spirgučių padažu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis