Keptas tinginys - netikėtai skanu

Kai pamačiau keptą tinginį pas draugus, iškart kilo mintis ir man kažką panašaus išsikepti. Puikus - nesitikėjau tokio greito ir gardžiai karamelinio varianto. Vyras sakė, kad žiauriai skanu.

Jaučiu, kad visi gali susikurti savo kepto tinginio variantą ir įdėti tai, ką patys mėgsta. Beje, desertas būtų skanus ir vos su trimis ingredientais: varške, kondensuotu pienu ir sausainiais. Vadinasi, dar galima ir sutaupyti.

Skanus jis tiek šiltas, tiek jau atšąlęs. Sutvirtėjo ir lengvai pjaustėsi praėjus maždaug praėjus 15-ai minučių po to, kai buvo ištrauktas iš orkaitės. Hmmm… žiūrėkite, neparsivalgykite tos skanios masės dar prieš kepimą, nes atsispirti labai sunku.

Reikės:

250 g maskarponės;
250 g varškės;
400 g saldinto kondensuoto pieno;
360 g paprastų sausainių.

* Maskarponę sumaišome su varške ir kondensuotu pienu. Sausainius palaužome ir įmaišome į šlapią mišinį. Viską suverčiame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu masę išlyginame ir šiek tiek prislegiame prie dugno.

* Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 50 minučių. Jei per greitai paruduoja, apdengiame folija ir kepame toliau.

Skanaus!

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis