Kaip iš kūno kalbos suprasti, kada vyras myli, o kada meluoja

Vyras savo susidomėjimą moterimi gali parodyti siųsdamas jai įvairius signalus.

Kūno kalba - senas ir galingas instrumentas, padedantis žmonėms suprasti vienas kitą. Nors gyvūnams kūno kalba – įprastas dalykas, pranešantis apie ketinimus susilaukti palikuonių, suprasti žmonių kūno kalbą yra šiek tiek sunkiau. Norint perprasti vyro ketinimus, reikia žinoti jo elgesio ypatybes, kurios padeda ne tik užmezgant tarpusavio santykius, bet ir visose kitose gyvenimiškose situacijose.

Kai vyrui patinka moteris, jo elgesys labai pasikeičia

Žinia, dauguma vyrų – poligamiški, o moterys, priešingai, monogamiškos. Tačiau siekiant patikti kitai lyčiai, šie vaidmenys iš esmės pasikeičia. Pavyzdžiui, vyras, naudodamasis kūno kalba, siekia atkreipti konkrečios moters dėmesį. Užtat moteris, norėdama atkreipti jai patikusio vyriškio dėmesį, stengiasi patikti ir visiems kitiems aplink.

Vyro kūno kalba daug ką pasako: kai jam patinka moteris, jo elgesys labai pakinta. Jis tampa šnekesnis, pagyvėja arba priešingai - ima muistytis ir praranda kalbos dovaną.

Apskritai kiekvieno vyro reakcija gali būti kitokia. Pavyzdžiui, dėmesio ženklas gali būti ir tai, jei vyras netikėtai uždainuoja, pradeda pasakoti visai nejuokingus anekdotus, sukeldamas moteriai vien juoką ir nieko daugiau. Suprantama, ji juokiasi, nes yra mandagi ir stengdamasi užpildytų tylą, tvyrančią po nejuokingo anekdoto.

Bene pats pagrindinis viliotojų signalas – įdėmus žvilgsnis

Taip pat jis gali su kuo nors pradėti ginčytis ar net įsivelti į muštynes. Ir visa tai - tik dėl jam patikusios moters. Tačiau moterys turėtų žinoti: jei vyras iš karto ima jautį už ragų, t.y., apiberia ją komplimentais, jis tenori suvilioti, nieko daugiau.

Bene pagrindinis visų viliotojų signalas - įdėmus žvilgsnis. Jis negali atplėšti akių nuo moters, tiesiog rydamas ir nurenginėdamas ją akimis. Nesąmoningai jis perbraukia sau per plaukus, pasitaiso kaklaraištį arba ima sukioti marškinių sagas. Kūno kalba išduoda jo ketinimus, kai pradeda energingai gestikuliuoti ar dažnai šypteli giliai atsidusdamas. Po kiek laiko vyrui atsiveria "antrasis kvėpavimas" ir jis ima sparčiai mažinti distanciją, ryžtingai artėdamas moters link.

Moterų gestų žodynėlis - daug turtingesnis nei vyrų

Žinia, moterys taip pat turi savo gestus ir ženklus. Nors sugeba juos išlaikyti paslaptyje gana ilgą laiką, neparodydama, jog domisi vyru. Jei moteris atsiduria vienoje patalpoje su jai patinkančiu vyru, ji būtinai praeis pro jį linguodama klubais. O paskui atsisės taip, kad vyrui būtų gerai matoma.

Moterų gestų žodynėlis - daug turtingesnis nei vyrų. Pavyzdžiui, ji gali staigiai atlošti galvą ir supurtyti plaukus ar tiesiog pasitaisyti juos. Gali, užsikėlusi koją ant kojos, nežymiai ją pasupti, pasukioti žiedą ant piršto, prikąsti lūpą arba paslaptingai nusišypsoti. Ir visa tai - būdai parodyti, kad moteriai šis vyras yra įdomus.

Melagiai pasitrina akis ar kaktą

Kūno kalba padeda gana nesunkiai nustatyti, žmogus meluoja ar ne, nes dauguma dalykų vyksta nesąmoningai. Tas, kuris turi ką slėpti, nuolat nusuka akis į šalį. Gana būdingas ženklas yra kalta šypsena, nors tuo metu žvilgsnis būna visai ramus. Meluodami žmonės periodiškai pasitrina akis ar kaktą, nosį, paliečia ausį. O jei atkreipsite dėmesį į kalbą, pastebėsite pašnekovą nuolat kartojant, kad tas ar kitas įvykis – gryna teisybė ir juo reikia tikėti.

www.manosveikata.lt/lt/temos/intymi-erdve

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis