J. Janus apie tai, kodėl verta įsigyti vienetinius daiktus ir kur jų rasti pigiau

Dizainerė Julija Janus sako, kad vienetiniai daiktai yra ypatingi, jie tarsi sukurti specialiai jį nusipirkusiai klientei. Jų galima įsigyti ir už palankią kainą, tereikia žinoti kur.

Kokie drabužių siluetai yra nepavaldūs laikui?

Nepavaldūs laikui yra klasikiniai drabužiai, dažnai modernūs siluetai po kurio laiko pasensta. Tačiau po ilgesnio laiko jie atgimsta ir tampa tam tikro laikmečio stiliumi. O skirtingi stiliai kasmet vėl grįžta į madą.

Kokį universalų drabužį siūlytumėte įsigyti šaltu metu?

Liemenę arba šiltą suknelę.

"Julia Janus"
Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip atskirti, kad audinys ir drabužis yra kokybiškas, tarnaus ne vieną sezoną?

Kai kuriu kolekciją ir renkuosi jai audinius, visada mąstau apie tai, kad rūbas tarnautų ne vieną sezoną. Pasiūtą prototipą dar gerokai „pakočiojame“, išskalbiame ir kitaip „pakankiname“, kad žinotume, jog daiktas tarnaus ilgai. Audinių sudėtys visada natūralios arba labai patvarūs, stiprūs ir smagūs įvairių pluoštų mišiniai (su natūraliu pluoštu).

"Julia Janus"
Asmeninio archyvo nuotr.

"Julia Janus"
Asmeninio archyvo nuotr.

Štai pagrindiniai kriterijai, perkant rūbą ir norint įvertinti jo kokybę:

1. Jei audinyje yra natūralaus pluošto, jis nebus toks „patogus“ prakaito bakterijoms, kurioms kartą įsikūrus sintetiniame audinyje, drabužį galima išmesti lauk.

2. Jei patrynus pirštu audinio paviršių, nusirita šiek tiek pluošto, drabužis greitai nusivels.

3. Jei sudėtyje nėra elastano, o drabužis gana prigludęs, audinys išsitampys per atsikišusias vietas.

4. Jei siūlės švelniai patempus skečiasi, jos ilgai nelaikys.

5. Jei apsivilkusi drabužį dvejojate, greičiausiai jo nenešiosite, todėl geriau tokio ir nepirkti.

Kodėl verta įsigyti vienetinį drabužį ar aksesuarą?

Įsigijus vienetinį daiktą galima neabejoti, kad jis atspindės „Julia Janus“ stilistiką. Toks drabužis ar aksesuaras tampa ypatingu, tarsi būtų sukurtas specialiai jį nusipirkusiai klientei. Be to, tokie daiktai dažniausiai gaminami rankomis ir ta rankų šiluma yra jaučiama.

"Julia Janus"
Asmeninio archyvo nuotr.

Kokius vienetinius drabužius verta įsigyti?

Tokius, kurie patinka ir tinka. Nesvarbu ar juos nešiosite ar tik kolekcionuosite.

Vienetinių dizainerės Julijos modelių nuo šiol galima rasti „Julia Janus“ išparduotuvėje. Šie mados namai keičia įprastą požiūrį į išparduotuvių (angliškai outlet) kultūrą Lietuvoje. Išparduotuvė skirta mados namų braižu besižavinčiai klientei, kuri domisi ne tik praėjusių sezonų kolekcijomis, bet ir salonų lentynų nepasiekusiais kolekcijų pavyzdžiais, net vienetiniais gaminiais. Tai – savotiškas mados namų archyvas, kuriame slypi istorija, galima geriau susipažinti su dizainerės Julijos braižu, įvertinti siluetų nepavaldumą laikui, audinių bei raštų gausą.

"Julia Janus", asmeninio archyv. nuotr.

"Julia Janus"
Asmeninio archyvo nuotr.

Dalis modelių, pristatomų archyve, yra vienetiniai, tad klientės turi puikią galimybę įsigyti unikalų darbą už palankią kainą. Ne mažiau svarbūs ir pavyzdiniai kolekcijų modeliai, atitikę sezono nuotaiką ir idėją, tačiau nepasiekę salono lentynų. Tai išskirtinės nematytos detalės, galinčios ne tik puikiai papildyti ištikimų mados namų gerbėjų spintas, bet ir pradėti naują įdomią pažintį.

"Julia Janus", asmeninio archyv. nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis