Plikyti pyragaičiai su varškės kremu

Šaunaus laiko virtuvėje!

Šį kartą kepiau plikytus pyragaičius su varškės kremu, tik į vandenį įmaišiau pieno. Jei norite, galite naudoti vien pieną ar vien vandenį - nieko blogo neatsitiks, ir kepinys tikrai pavyks. Aš skubėjau, todėl nepasivarginau naudoti konditerinio švirkšto, greitai kamuoliukus skardoje dėliojau paprastu šaukštu. Tikiu, kad Jums pavyks daug gražesni pyragėliai. Nepamirškite, kad kepant jie kaip reikiant išsipučia, todėl iškart formuokite mažesnius ir palikite kelių pirštų pločio tarpus.

Reikės:

50 g šalto, gabaliukais sukapoto sviesto;
100 ml vandens;
50 ml pieno;
65 g miltų;
2 kiaušinių;
200 ml riebios grietinėlės;
200 g pertrintos varškės;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
100 g smulkaus cukraus.

Kaip gaminti

* Pieną, vandenį ir sviestą sudedame į nedidelį prikaistuvį, statome ant mažos ugnies ir užviriname. Tada puodą perkeliame ant šalto paviršiaus, suberiame visus miltus ir mikliai maišome, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų bei susiformuos vientisas kamuoliukas. Palaukiame, kol viskas pravės ir tada mušame po vieną kiaušinius, kol gausime vientisą blizgią masę.

* Ant skardos, išklotos nelimpančiu kepimo popieriumi, formuojame nedidelius tešlos kamuoliukus. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių. Po 10 minučių temperatūrą mažiname iki 180 laipsnių ir dar kepame apie 20 minučių, kol išsipūtę pyragaičiai tolygiai paruduos. Ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname ant grotelių.

* Grietinėlę plakame, kol suputos, supilame cukrų ir toliau plakame iki standžios masės. Po truputį įmaišome pertrintą varškę ir vanilę. Gautą kremą sudedame į konditerinį švirkštą ir pradūrę pripildome pyragaičius. Jei švirkšto nėra, tiesiog juos perpjauname ir įdaro įdedame šaukštu.

Aš saviškius burbuliukus dar aptepiau tirpintu pienišku šokoladu.

Skanaus!

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis