Nekeptas meduolių tortas

Šį gražuolį gaminau ne todėl, kad neturėjau laiko, o todėl, kad jis be galo skanus. Žinojau, jog visiems patiks. Ir patiko!

Seniai buvau sulaukusi tiek liaupsių, kurių net nenusipelniau - juk viskas taip paprasta! Tik įsivaizduokite, koks nuostabus desertas tai turėtų būti vasarą - su šviežiomis braškėmis. Aš būtinai gaminsiu.

Kai šio torto receptą įkėliau į tinklaraštį, sulaukiau daug nuostabos, jog į grietinės kremą įdėjau cukraus - juk meduoliai ir taip saldūs. Dabar tiesiog privalau Jūsų paklausti - ar dedate į tešlą cukraus, kai gaminate įprastą tortą ir kepate biskvitus? O į torto kremą? Spėju, kad saldinate abu. Nemeluoju sakydama, jog niekas iš ragavusių žmonių nesakė, kad tortas labai saldus. Galite lengva ranka pasaldinti grietinę, ypač tokiu atveju, jei naudojate rūgštesnius vaisius, pavyzdžiui kivius.

26 cm skersmens tortui reikės:

800 g paprastų minkštų meduolių;
600 g riebios grietinės;
8 v.š. cukraus;
0,5 citrinos sulčių;
kelių vienetų mėgiamų vaisių (kivi, bananų, pan.).

Kaip gaminti

* Meduolius pirštais sutrupiname ir padaliname į tris dalis.

* Grietinę suplakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Nuimamais kraštais tortinę išklojame kepimo popieriumi. Beriame pirmą sluoksnį meduolių trupinių, užabrstome pjaustytais vaisiais ir užpilame pusę grietinės kremo.

* Paskirstome antrą sluoksnį trupinių, antrą sluoksnį vaisių ir likusį grietinės kremą. Apibarstome likusiais meduoliais, šiek tiek prislegiame ranka ir statome į šaldytuvą bent 12 valandų.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis