Garsusis filmų kūrėjas J. Mekas tapo seneliu

Garsusis filmų kūrėjas Jonas Mekas tapo seneliu. Niujorke gyvenantis 91-erių menininkas turi anūkę, kurią jam padovanojo dukra Oona Mekas.

Los Andžele gyvenanti 38 m. aktorė ir režisierė Oona su nuzikantu Scottu Cambridge'u - drauge jau penkerius metus. Pirmagimę pora pavadino Talula Wren Mekas Cambridge.

Neseniai Santa Barbara kino festivalyje buvo pristatytas režisieriaus Igno Jonyno filmas „Lošėjas“, kuriame Oona suvaidino pagrindinį vaidmenį. Beje, tai pirmas lietuviškas filmas, kuriame vaidino lietuviškų šaknų turinti Oona.

Oona Mekas
Oona Mekas
Organizatorių nuotr.

Ji ir pristatė lietuvių filmą Holivudo publikai.
„Šis pirmasis vaidmuo Lietuvoje man tapo ir didžiausiu gyvenimo iššūkiu, - sako Oona Mekas, vaidinusi ir kultiniame amerikiečių seriale „Boardwalk Empire“. – Filmo temos yra universalios, tačiau „Lošėjas“ kalba ir apie autentišką paskutinių dešimtmečių Lietuvos patirtį“.

Šis vaidmuo Oonai ypatingas ir dėl to, kad filmuotis teko tėvo gimtinėje, kuo labai džiaugėsi ir pats Jonas Mekas.

Socialiniame tinkle Ooną Mekas, gimus vaikui, pasveikino filmo komanda ir palinkėjo, kad Talula toliau tęstų talentingos kino šeimos tradiciją.

Oona yra sukūrusi vaidmenis ne viename JAV filme, teatre, filmavosi daugybėje reklamų. Moteris turi septyneriais metais jaunesnį brolį Sebastijoną.

O. Mekas buvo dukart ištekėjusi, tačiau ankstesnėse santuokose vaikų nesusilaukė.

„Lošėjo” premjera visuose Lietuvos kino teatruose įvyks rugsėjo 26 dieną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis