Kaip ir kokių klaidų reikia vengti, atliekant manikiūrą namuose? Pataria specialistė

Ne visuomet suspėjate susitikti su manikiūro specialiste, tad nagų grožiu tenka pasirūpinti pačiai? Bet, ar manikiūrą atliekate kaip pridera, nepakenkiant nago struktūrai?

Manikiūro specialistė, vizažistė Rita Paukštė pasakoja Moteris.lt skaitytojoms apie tai, kaip iš tiesų reikia tvarkyti nagų odeles, kokių klaidų, atliekant manikiūrą namuose, derėtų vengti ir ką daryti, kad nagai būtų sveiki ir gražūs.

Kokias klaidas dažniausiai daro moterys, manikiūrą atlikdamos namuose, ir kaip jų išvengti?

Daugelis moterų, darančių manikiūrą namuose, kartoja šią klaidą – suminkština nagus (mirko vonelėje), kad jie lengviau nusikirptų. Tačiau elgtis reikia priešingai: nagų formą bei ilgį koreguoti prieš mirkant rankas vonelėje, nes po mirkymo nagai tampa lengviau pažeidžiami.

O nagui nulūžus taip pat rekomenduojama jo ilgį sulyginti ne žirklutėmis, o stikline arba popierine dilde. Kad nagų galiukai neskilinėtų, dildyti reikia viena kryptimi, antraip, braukiant dilde pirmyn – atgal, pažeidžiama nago struktūra.

Shutterstock nuotr.
Kaip taisyklingai ir saugiai namuose susitvarkyti odeles?

Odeles tvarkyti reikėtų tik suteikus nagui formą ir ilgį bei pamirkius rankas vonelėje su druska arba alyvuogių aliejumi. Tuomet odeles patepkite odelių minkštikliu ir švelniai jas atstumkite medine mentele. Jeigu reikia – specialiomis manikiūrinėmis žnyplėmis pašalinkite atstumtas, išbrinkusias odeles. Tačiau turite žinoti, kad odelių negalima nukirpti per daug – kuo giliau kirpsite, tuo storesnes odelės ataugs.

Kas skatina nagų augimą? Ir ką daryti, kad nagai augtų stipresni?

Nagu išvaizdą lemia ne tik jų priežiūra. Įdomu tai, jog iš tiesų nago tipai yra paveldimi. Ištirta, jog nago stiprumas, storis ir nagų augimo tempas yra užkoduoti genuose. Tačiau norint turėti gražius nagus vien tik gerų genų, žinoma, nepakanka. Kiekviena moteris turi žinoti šiuos dalykus:

* Atliekant buities darbus būtina saugoti rankas, dėvėti gumines pirštines;

* Kraujas atneša reikalingas medžiagas į nago dalį prie pagrindo. Tad, esant sutrikusiai kraujotakai, nagai gauna mažiau maistingųjų medžiagų ir auga lėčiau. Kad paspartintumėte kraujotaką, reguliariai masažuokite pirštus prie nago pagrindo;

* Ilgi nagai išliks tvirtesni, jeigu juos nuolat lakuosite. Nepaisant mitų apie lako žalą nagams, dauguma šiuolaikinių lakų netgi stiprina nagus. Ypač gelinis lakas, džiovinamas UV spindulių lempomis.

* Nustatyta, jog nagai sparčiau auga vasarą. O žiemą ir keičiantis sezonams jų augimas sulėtėja, nago plokštelė tampa sausesnė ir trapesnė.

Shutterstock nuotr.
Kodėl sluoksniuojasi bei skilinėja nagai ir kaip to išvengti?

Sveiki nagai turi būti tvirti ir elastingi, jie niekada nesisluoksniuoja be priežasties. Lūžtantys, neelastingi, linkę sluoksniuotis nagai būdingi vyresnio amžiaus žmonėms, taip pat moterims, dažnai naudojančioms lako valiklį. Nagai neretai skilinėja dėl dažno rankų mirkymo, dirbant su įvairiomis cheminėmis, šarminėmis valymo priemonėmis, jei nemūvimos pirštinės.

Skilinėti, trupėti nagai gali pradėti susirgus mažakraujyste, sutrikus periferinei kraujotakai, po radikalių dietų, kai organizmas negauna pakankamai kalcio ir kitų svarbių mikroelementų. Tokiu atveju būtina valgyti maistą, kuriame gausu kalcio ir vitaminų, taip pat, nors kartą per savaitę, paruošti rankoms sūrią vonelę: į 37 °C vandenį įberkite kelis šaukštus Negyvosios jūros druskos ir 10 minučių pamerkite plaštakas.

Taip pat nagų skilinėjimui turi įtakos neteisingas dildymas. Kaip jau minėjau, nagai neskilinės, jei jie bus dildomi viena kryptimi.

Kaip namuose prižiūrėti nagus turėtų kiekviena moteris?

* Tik ant tvarkingo nago dengiamos priemonės padės pasiekti pageidaujamą rezultatą, todėl, atliekant manikiūro procedūras namuose, svarbiausia kruopščiai ir švariai nuvalyti nagus.

* Visiems rankų nagams būtina suteikti vienodą formą ir juos trumpinti iki norimo, tačiau vienodo ilgio. Nagų nekirpkite žirklutėmis, trumpinkite juos dilde: naudokite stiklinę arba popierinę dildę.

* Taip pat reguliariai būtina nudildyti įvairiausius nago įtrūkimus ar susisluoksniavusias nago plokštelės vietas.

* Jeigu jūsų nagai itin trapūs, linkę sluoksniuotis, būtinai rinkitės nagų lako valiklį, kurio sudėtyje nėra acetono.

* Nagų odelėms atstumti skirtos lazdelės turėtų būti medinės ar plastmasinės.

* Ties nago šaknimis ar nago kraštuose augančioms odelėms kirpti naudokite žirkles ar žnyples plonais ašmenimis.

* Palepinkite rankas šilto aliejaus ar Negyvosios jūros druskos vonelėmis. Šios priemonės padės atgaivinti ir atkurti pažeistų, silpnų, lūžinėjančių, besisluoksniuojančių nagų struktūrą.

****
Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis