Saldžiarūgštės vištos kulšelės

Lipnios, saldžiarūgštės ir šiek tiek aštrios kulšelės. Pagaminti neįtikėtinai paprasta - iš vakaro užmarinavau, o dieną tik įdėjau į orkaitę ir aptepiau padažu, kurį sumaišiau per dvi minutes. Vadinasi, pasigaminti gali visi - net ir labai skubantys.

Reikės:

4-5 vištos kulšelių.

Marinatui reikės:

1/4 puodelio sojų padažo;
1 v.š. rudojo cukraus;
1 v.š. alyvuogių aliejaus;
1 v.š. aštraus čili padažo;
1 v.š. vaisinio čatnio.

Padažui reikės:

1 v.š. sojų padažo;
1 v.š. kečupo;
1 v.š. vaisinio čatnio;
1 v.š. aštraus čili padažo;
1 skiletės išspausto česnako;
1 v.š. rudojo cukraus;
1 v.š. medaus;
1 a.š. kukurūzų krakmolo.

g-blogas.lt nuotr.
Kaip gaminti

* Paruošiame marinatą iš visų produktų. Vištienos kulšeles ištriname marinatu ir pastatome nakčiai į šaldytuvą.

* Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių, į skardą sudėliojame marinuotą vištieną ir kepame maždaug 30 minučių arba kol ims skrusti jos odelės.

* Padažui skirtus produktus sumaišome dubenėlyje, ištraukiame iškepusią vištieną ir gausiai, tolygiai aptepame kiekvieną kulšelę. Pašauname į karštą orkaitę dar 5-8 minutėms. Apibarstome žalumynais, o tada skanaujame su virtais ryžiais ar kitu pasirinktu garnyru.

Skanaus!

g-blogas.lt

*****
Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis