Reikės:
4-5 vištos kulšelių.
Marinatui reikės:
1/4 puodelio sojų padažo;
1 v.š. rudojo cukraus;
1 v.š. alyvuogių aliejaus;
1 v.š. aštraus čili padažo;
1 v.š. vaisinio čatnio.
Padažui reikės:
1 v.š. sojų padažo;
1 v.š. kečupo;
1 v.š. vaisinio čatnio;
1 v.š. aštraus čili padažo;
1 skiletės išspausto česnako;
1 v.š. rudojo cukraus;
1 v.š. medaus;
1 a.š. kukurūzų krakmolo.
* Paruošiame marinatą iš visų produktų. Vištienos kulšeles ištriname marinatu ir pastatome nakčiai į šaldytuvą.
* Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių, į skardą sudėliojame marinuotą vištieną ir kepame maždaug 30 minučių arba kol ims skrusti jos odelės.
* Padažui skirtus produktus sumaišome dubenėlyje, ištraukiame iškepusią vištieną ir gausiai, tolygiai aptepame kiekvieną kulšelę. Pašauname į karštą orkaitę dar 5-8 minutėms. Apibarstome žalumynais, o tada skanaujame su virtais ryžiais ar kitu pasirinktu garnyru.
Skanaus!
*****
Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!