Ši sriuba mūsų namuose akimirksniu tapo mėgiamiausia ir netgi sulaukiau žvilgsnio su klausimu: o kodėl tiek mažai išvirei? Dabar jau žinau, kad porciją dvigubinčiau nė negalvodama. Labai rekomenduoju kreminės sriubos mėgėjams.
2 sklidinoms lėkštėms reikia:
3 didelių svogūnų,
4 nemažų česnako skiltelių (galima daugiau/mažiau, jei norisi),
5 v.š. alyvuogių aliejaus,
1200 ml sultinio (naudojau vištienos),
1 didelės bulvės,
200 g grietinės,
druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių,
skrudintos duonos gabaliukų.
* Kubeliais smulkintus svogūnus ir į 4 dalis supjaustytus česnakus pakepti įkaitintame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
* Sultinyje apvirti kubeliais pjaustytą bulvę, sudėti pakepintas daržoves, grietinę, prieskonius ir gerai išmaišyti. Ant vidutinės ugnies virti apie 20 min.
* Tuomet trintuvu viską pertrinti iki kreminės konsistencijos, pagardinti skrudinta duona ir patiekti.
***
Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!