Česnakinė sriuba

Atradimas. Dažnai man būna taip, kad kai tikiuosi iš patiekalo kažko tokio, jis gaunasi visai nieko. O va, kai gaminu su mintimi "ką čia greitai paruošus pietums?", nustembu, kaip paprasti ir kasdieniai ingredientai sužaidžia tarpusavy…

Ši sriuba mūsų namuose akimirksniu tapo mėgiamiausia ir netgi sulaukiau žvilgsnio su klausimu: o kodėl tiek mažai išvirei? Dabar jau žinau, kad porciją dvigubinčiau nė negalvodama. Labai rekomenduoju kreminės sriubos mėgėjams.

2 sklidinoms lėkštėms reikia:

3 didelių svogūnų,
4 nemažų česnako skiltelių (galima daugiau/mažiau, jei norisi),
5 v.š. alyvuogių aliejaus,
1200 ml sultinio (naudojau vištienos),
1 didelės bulvės,
200 g grietinės,
druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių,
skrudintos duonos gabaliukų.

skanestai.wordpress.com nuotr.
Kaip gaminti

* Kubeliais smulkintus svogūnus ir į 4 dalis supjaustytus česnakus pakepti įkaitintame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.

* Sultinyje apvirti kubeliais pjaustytą bulvę, sudėti pakepintas daržoves, grietinę, prieskonius ir gerai išmaišyti. Ant vidutinės ugnies virti apie 20 min.

* Tuomet trintuvu viską pertrinti iki kreminės konsistencijos, pagardinti skrudinta duona ir patiekti.

skanestai.wordpress.com/

***

Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis