Kaip atsikratyti nereikalingų kilogramų? Skaitytojų patarimai

Vienos po gimdymo priaugtų kilogramų atsikrato kone per dieną, kitoms jie „nutirpsta“ tarsi savaime, trečioms reikia šiek tiek paplušėti. Skaitytojos dalijasi savo patirtimi, kaip susigrąžino formas po nėštumo.

Padėjo vakuuminis masažas ir... medus

30-metė Jolanta, papildomais kilogramais, kaip pati rašo, „pasipuošė“ po gimdymo. „Daug man jų „prilipo“, o numesti svorį sekėsi sunkokai, – savo ketverių metų istoriją pradeda Jolanta. – Tačiau susigriebiau ir nusprendžiau dėti visas patangas, kad bent kiek palieknėčiau.“

Ką Jolanta darė? Pirmiausia sumažino angliavandenių kiekį ir pradėjo mažiau vartoti miltinių patiekalų. „Pradėjau valgyti mažiau duonos, batono, bulvių, daugiau daržovių, vaisių“, – pasakoja Jolanta.

Kitas žingsnis – moteris sumažino porcijas ir nebevalgė nuo 18 valandos.

„Taip pat pradėjau sportuoti, – vardija pašnekovė. – Kaskart jaučiausi vis geriau, tvirčiau, pamažu pradėjo tirpti kilogramai.“

Nepaisant to, kad pakeitė mitybos įpročius ir ėmė sportuoti, Jolanta ryžosi išbandyti ir vakuuminį masažą, atliekamą rankomis, bei masažą su medumi.

„Rezultatai buvo stulbinantys: oda tapo kur kas stangresnė, o apimtys po dešimties masažų sumažėjo 5–7 centimetrais, – džiaugiasi Jolanta. – Buvau labai laiminga.“

Netrukus Jolanta susilaukė antrojo vaikelio, sako, šikart „tų nelemtų kilogramų“ jau tiek daug neprisidėjo, tačiau moteris iki šiol laikosi įpročio valgyti nekaloringą maistą ir nežada atsisakyti masažų.

Svarbiausia – ne riboti, o mėgautis maistu

Skaitytoja Eglė (39 m.) prieš trejus metus pradėjusi lauktis trečio vaiko, per nėštumą priaugo 30 kilogramų ir niekaip negalėjo jų atsikratyti.

Laiko sau daugiau atsirado atžalai sulaukus dvejų metukų ir pradėjus lankyti darželį. Tada Eglė ir „susiėmė“: įgyvendino savo svajonę ir įstojo studijuoti architektūros, maža to, pradėjo dirbti laisvai samdoma interjero dizainere.

Rūpindamasi dar ir mažu vaiku, Eglė nė nepajuto, kaip kilogramai ėmė tirpte tirpti.

„Žinoma, prie to prisidėjo ir sveikesnė mityba, – nenuvertina naujų įpročių moteris. – Neturėjau laiko valgyti bet kada ir bet kiek, todėl pradėjau mėgautis maistu ir valgyti tik tai, kas sveika, nekaloringa.“

Po metų Eglei liko numesti tik 3 kilogramus iki išsvajoto svorio.

„Vėl telpu į savo senus drabužius“, – neatsidžiaugia pasikeitusiu gyvenimo ritmu ir grakštesnėmis formomis Eglė.

Vietoj televizoriaus – pasivaikščiojimas gryname ore

„Visą laiką buvau apkūni, – rašo 31-erių Angelė. – O dar po gimdymo likę kilogramai...“

Štai kaip ji atsikratė nepageidaujamo svorio.

„Pagimdžiusi labai daug vaikščiojau. Būti gryname ore sveika ir man, ir vaikui. Net nepajutau, kaip kilogramai ėmė tirpti“, – pasakoja Angelė.

Moteris stengėsi kuo mažiau laiko praleisti prie televizoriaus – net nusistatė maksimalų laiką, 2 valandas, per dieną.

„Nevalgiau žiūrėdama televizorių ar sėdėdama prie kompiuterio, stengiausi maistą kuo ilgiau kramtyti (to išmokau pasiskaičiusi knygų)“, – rašo skaitytoja.

Moteris stengėsi ir tebesistengia nieko neimti į burną likus kelioms valandoms iki miego.

„Tai man ir padėjo sulieknėti. Jei netikit – pabandykit“, – taip pasakojimą užbaigia Angelė.

Pabadavusi pradėjo skaičiuoti kalorijas

37-erių Rasa, būdama studentė, svėrė 80 kilogramų. Jauna, tąsyk 22-ejų mergina nusprendė mesti svorį.

Iš pradžių ji badavo ir per pusantrų metų neteko 23 kilogramų. Tačiau taip lieknėti ji niekam nepataria, nes iškilo rimtų problemų su menstruacijomis ir sveikata.

„Vis dar stengiuosi išlaikyti svorį, tačiau jau nebadaudama, o skaičiuodama kalorijas“, – iš karčios patirties pasimokė Rasa.

Moteris turi sūnų, per nėštumą priaugo 15 kilogramų, tačiau, laikydamasi kalorijų skaičiavimo principo ir maitindama per 3 mėnesius šio „balasto“ atsikratė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis