Naminiai mėsainiai su vištiena

Mėsainių gaminimas namie man yra tokia mini šventė. Labai nekasdienis, gal kiek nedoras maistas. Bet be galo viliojantis… Pasidariau ir skanu, labai skanu.

Man išėjo 9 vidutinio dydžio mėsainiai.

Bandelėms reikės:

430 g miltų,
8 g sausų mielių,
1 puodelio pieno (apie 240 ml),
75 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 v.š. cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio ir šlakelio pieno bandelių aptepimui; sezamų sėklų apibarstymui.

Kaip gaminti

* Miltus suberti į nemažą dubenį, padaryti juose duobutę ir suberti mieles. Pieną truputį pašildyti, kelis valgomuosius šaukštus užpilti ant mielių ir leisti pastovėti.

* Į likusį šylantį pieną dėti sviestą ir leisti jam ištirpti. Palaukti, kol pienas su sviestu kiek pravės, ir pilti ant miltų, įmušti kiaušinį, berti druską, cukrų ir užminkyti tešlą. Ji atrodo lipnoka, bet po kantraus maždaug 10 min. minkymo tik labai minimaliai limpa prie rankų. Jei labai sunku minkyti, galima rankas pasitepti trupučiu aliejaus. Išminkytą tešlą uždengti švariu rankšluostėliu ir palikti apie valandą kilti.

* Pakilusią tešlą šiek tiek dar paminkyti ir padalinti į 9 lygias dalis (galima pasitelkti į pagalbą maistines svarstykles). Suformuotas bandeles išdėlioti kelių cm atstumu į kepimo popieriumi ištiestą skardą, dar pridengti rankšluostėliu ir palikti 30 min. Per tą laiką galima pasiruošti vištieną.

* Pakilusias bandeles ištepti kiaušinio plakiniu, apiberti sezamo sėklomis ir kepti iki 210 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

skanestai.wordpress.com nuotr.
Vištienai reikės:

apie 600 g vištienos krūtinėlės be kaulo.
120 g ricotos sūrio (galima pakeisti iki vientisumo sutrinta varške).
1 kiaušinio.
druskos, pipirų,vištienos prieskonių.
apvoliojimui: 1 v.š. miltų, keli v.š. maltų džiūvėsėlių, 1 kiaušinio.

* Vištieną sumalti, sudėti ricotą, įmušt kiaušinį, suberti prieskonius ir išmaišyti. Formuoti nestorus paplotėlius, apvolioti juos miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Galima kepti ir aliejuje, jei norite.

skanestai.wordpress.com nuotr.
Po to jau mėsainiui priedus galima rinktis pagal savo skonį. Aš naudojau:

česnakinį padažą,
salotos lapą,
pomidorą,
mėlynąjį svogūną,
kelis jalapeno griežinėlius,
sūrį.

* Taigi padažu aptepiau perpjautas bandelių puses, klojau salotos lapą, dėjau vištienos paplotėlį, sūrį, pomidoro riekeles, jalapeną ir svogūną, uždengiau kita bandelės puse.

* Skanaus!

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis