Kaip įveikti galvos skausmą, jei nesinori gerti vaistų

Migrena kankina milijonus žmonių kiekvienais metais visame pasaulyje, apie 60% iš jų yra moterys. Gerai, kad egzistuoja daugybė natūralių ir paprastų būdų, kuriuos galima pasitelkti į pagalbą siekiant išvengti migrenos arba sumažinti negalavimo simptomus, jei netikėtai užklumpa galvos skausmas.

Padės žolelės ir vitaminai

* Kai kurie migrenos atvejai siejami su magnio trūkumu. Tad jei kankina migrena, išbandykite magnio papildo kursą. Nevartokite magnio drauge su kalciu, nes tai mažina magnio efektyvumą. Jei kartu vartojate ir kalcio papildą, gerkite jį ne anksčiau kaip valandą po to, kai išgėrėte magnio tabletę.

* Naktinės raktažolės papildai taip pat žinomi kaip kovos prieš migreną būdas. Naktinių raktažolių papilduose taip pat yra omega 6 riebiųjų rūgščių.

* Gali padėti ir tokios žolelės kaip skaistenis ir plačialapis šaukštis, kuris naudojamas ne tik kaip prevencinė, bet ir skausmą malšinanti priemonė.

Kvėpuokite

Užklupus migrenai išbandykite kvėpavimo pratimus. Pirmoji technika vadinama ritminiu kvėpavimu. Jei pastebite, kad jūsų kvėpavimas trumpas ir greitas, stenkitės sulėtinti jį giliai ir lėtai kvėpuodami. Įkvėpę skaičiuokite iki penkių, tada lėtai iškvėpkite.

Giliai kvėpuodami stebėkite, kiek pakyla jūsų pilvo raumenys. Su kiekvienu įkvėpimu turėtumėte jaustis vis labiau atsipalaidavę.

Galite išbandyti vizualinį kvėpavimą. Šioje kvėpavimo technikoje derinami lėtas kvėpavimas ir jūsų fantazija. Kvėpuokite per nosį ir įsivaizduokite kaip pučiasi balionas. Lėtai iškvėpkite per burną ir įsivaizduokite kaip balionas išsileidžia.

Kenčiantiems nuo migrenos dažnai sunku gyventi normaliu ritmu. Tačiau naudodami natūralias gydymo priemones ir kvėpavimo techniką jie gali sau padėti ir grįžti į normalų gyvenimą be migreną malšinančių vaistų, kurie dažnai būna įvairaus šalutinio poveikio priežastimi.

www.sveikas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis