V. Visockis ir moterys: ketvirtoms vestuvėms su 22 m. jaunesne sutrukdė mirtis

Sausio 25 d. Vladimirui Visockiui būtų sukakę 74 metai. Jo jau seniai nebėra tarp gyvųjų, bet liko jo muzika, dainos ir eilėraščiai, taip pat ir prisiminimai apie tas, kurias jis mylėjo.

Pirmoji V. Visockio žmona Iza Žukova buvo vyresnė už jį. Kai būsimasis dievaitis buvo tik bepradedantis mokytis mokykloje - Maskvos dailės akademinio teatro studijoje, Izolda jau buvo paskutiniame kurse. Jaunuoliai susipažino bendroje kompanijoje, netrukus pradėjo gyventi kartu, o po to susituokė.

Iš pradžių prabangios vestuvės nebuvo planuojamos. Šventės primygtinai reikalavo V. Visockio tėvas, argumentuodamas tuo, kad žmonės tuokiasi kartą ir visiems laikams. 

Vida Press
Ši santuoka buvo turbūt pati ramiausia Visockio sąjunga. Dainininkas dar nebuvo pelnęs visuotinės tautos meilės, Iza dirbo Kijevo teatre. Sutuoktiniai dažnai skambindavo vienas kitam telefonu, rašė aistringus laiškus, atvažiuodavo vienas pas kitą į svečius... Iza Žukova buvo vienintelė iš V. Visockio žmonų, kuri ramiai išgyveno skyrybas. Moteris išvyko dirbti į Rostovą prie Dono, todėl sutuoktiniai matėsi vis rečiau ir tokioje situacijoje skyrybos jiems atrodė vieninteliu teisingu sprendimu. Iza nelaikė to tragedija, dar daugiau, išsaugojo savyje jausmą, kad jai nepaprastai pasisekė. „Man yra ką prisiminti ir aš dėl nieko nesigailiu“, - sako ji.

V. Visockis scenoje
Vida Press
Antrąja V. Visockio žmona tapo aktorė Liudmila Abramova. Jie susipažino kino filmo „713-asis prašo leidimo leistis“ (1962 m.) filmavimo metu. L. Abramova pagimdė dainininkui du vaikus: Arkadijų (1962 m.), kuris vėliau tapo scenaristu, ir Nikitą (1964 m.), nusprendusį pasekti tėvo pėdomis ir pasirinkusio artisto karjerą. Su L. Abramova V. Visockis susituokė tik 1965 m., bet pora neilgai gyveno kartu, nes sutuoktinių vienas kitame daug kas netenkino.

Jei pirmoji artisto meilė, Iza Žukova, ankstyvame kūrybos etape taip ir nesugebėjo tinkamai įvertinti jo potencialo, tai trečioji V. Visockio meilė, deja, nežiūrėjo į jį kaip į vyrą. Artistė Larisa Lužina, kurią jis buvo įsimylėjęs, tapo vienintele moterimi, neatsakiusia į jo jausmus.

V. Visockis ir M. Vladi
Vida Press
Sutikęs Mariną Vladi, Vladimiras iš karto rado paguodą. Iš pradžių jis pamatė moterį kino filme „Ragana“ ir keletą metų svajojo apie susitikimą su ja. Tai iš tiesų buvo beprotiškas romanas, trukęs 12 metų. 1970 m. jie susituokė ir per tą laiką jų gyvenime buvo visko. Marina daugiausia gyveno Paryžiuje, bet įsimylėjėliai nuolat važinėjo vienas pas kitą, jis kasdien rašė jai laiškus, ji tvarkė jo buitį, tvarkydama butą ir atveždama iš Paryžiaus deficitinių daiktų bei technikos.

V. Visockis ir M. Vladi
Vida Press
Būtent ją V. Visockis žadindavo naktimis, kad padainuotų ką tik parašytą dainą. Vos tik jam pašaukus, žinoma aktorė iš karto viską mesdavo ir būdavo su juo, kai jis papuldavo į eilinę automobilio avariją. Ji plikomis rankomis traukė iš kriauklės kraujo krešulius, kuriais jis vemdavo priepuoliu metu (paskutiniais gyvenimo metais Vladimiras Semionovičius sunkiai sirgo), po naktinių skambučių jai dažnai tekdavo važiuoti į kitą Maskvos miesto galą, kad ištemptų jį iš girtų kompanijų. Visgi, Marinos gyvenime buvo ir daug rimtesnių išbandymų.

V. Visockis ir M. Vladi
Vida Press
Per bendro gyvenimo su Marina Vladi laikotarpį V. Visockis paraleliai turėjo moterų, kuriomis irgi žavėjosi ir su kuriomis negalėjo išsiskirti. Jo romanas su aktore Tatjana Ivanenko turbūt yra pati tragiškiausia istorija abiejų įsimylėjėlių gyvenime. Jie negalėjo būti kartu, bet ir atskirai negalėjo egzistuoti. Tie jausmai kankino abu, V. Visockis suvokė, kad skaudina artimus žmones, bet nieko negalėjo su savimi padaryti.

Santykiai tarp aktorių užsimezgė dar prieš M. Vladi atsirandant V. Visockio gyvenime, bet, net ir susituokęs, Vladimiras palaikė su Tatjana artimus santykius. Ji lydėdavo jį, kai Marina būdavo Paryžiuje, o vieną kartą, moterims atsidūrus dviese viename kambaryje, T. Ivanenko pasakė Marinai: „Vis tiek jis mano! Jis jau rytoj ateis pas mane!“.

Vida Press
Oficiali artisto sutuoktinė tik nuolankiai šypsojosi, o Tatjana skambindavo V. Visockiui naktimis ir verkė į ragelį, kas labai pykdė jo motiną Niną Maksimovną. T. Ivanenko pagimdė Vladimirui dukrą Anastasiją, bet nieko iš jo nereikalavo, po jo mirties nepretendavo į jo turtą ir iki šiol atsisako duoti interviu. Įdomu tai, kad šis vaikas nefigūruoja V. Visockio biografijose.

V. Visockis scenoje
Vida Press
Dar vienas lemtingas V. Visockio susitikimas įvyko jau po trečiųjų jo vedybų. Oksaną Afanasjevą jis vadino savo paskutiniąja meile. Jie net norėjo susituokti, bet nespėjo – Vladimiras mirė. Žiedai, gulėję jo buto miegamajame ant spintelės prie lovos, po jo mirties dingo. Kai jie susipažino, jai buvo 18 m., o jam - 40 m. Oksana ilgai svarstė, ar verta eiti į pasimatymą, bet po jo vos ne sekančią dieną išsiskyrė su savo jaunikiu, nusprendusi, kad geriau nugyventi vieną dieną su tokiu vyru kaip V. Visockis, nei visą gyvenimą su pilka vidutinybe. Vietoj vienos dienos likimas jiems padovanojo beveik 2 metus.
Vida Press

Šiandien Oksana – teatro dailininkė. Praėjus 2 metams po V. Visockio mirties, ji susipažino su Leonidu Jarmolniku ir po kurio laiko už jo ištekėjo. Tačiau Oksana iki šiol prisimena V. Visockį su meile ir švelnumu, manydama, kad jis, kaip gerasis angelas, didžia dalimi nulėmė jos tolesnį gyvenimą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis