Naujose E. Rainio ir L. Larionovos kolekcijose – išgrynintas moteriškumas (FOTO)

Dizaineriai Egidijus Rainys ir Lilija Larionova pristatė naujas 2014-2015 m. rudens ir žiemos kolekcijas. Šį kartą jie nepabijojo savo braižui nebūdingų elementų: E. Rainio kolekcija žaismingesnė nei anksčiau, o L. Larionovos – romantiškesnė.

Naujausia E. Rainio kolekcija nuo praėjusių metų kūrinių kardinaliai skiriasi spalvine gama. Pernai dizaineris moterims siūlė šaltuoju sezonu rengtis ryškiai, o šįmet jo drabužiais pasipuošusios damos primena iš rūko išnirusią dailią būtybę. Spalvos subtilios, vyrauja žemės atspalviai: pilki, rusvi, kapučino kavos, tačiau be juodos taip pat neapsieita.

Modernioje aplinkoje E. Rainys svečiams pristatė prašmatnius ir lengvus drabužius iš šilko, vilnos, taip minkštus megztus apdarus. Akį traukė dienos drabužiai, kokteilinės, vakarinės ir, žinoma, vestuvinės suknelės. E. Rainys jau seniai tapo vienu mėgstamiausiu nuotakų suknelių kūrėju Lietuvoje. Kai kurios jų – tikri aukštosios mados kūriniai.

Šioje kolekcijoje neatsirado vietos kelnėms. Artėjantį šaltąjį sezoną dizaineris siūlo vilkėti elegantiškus kombinezonus. Kolekcijoje būta blizgaus dekoro, siuvinėjimų, tačiau jie stambesni nei įprastai. Motyvai išliko panašūs – E. Rainys ištikimas gėlėms. „Ši kolekcija yra jauki, elegantiška ir pritaikyta šalies klimatui. Tiesa, čia daugiau jaunatviško šėlsmo, anksčiau kūriniai buvo asketiški, gana uždari, o dabar moterys gali puikuotis giliomis iškirptėmis ir trumpais sijonais. Formos kiek laisvesnės negu ankstesnių mano kolekcijų“, – apie pristatymą pasakojo E.Rainys.

E. Rainio ir L. Larionovos kolekcijos:

Dizainerė L. Larionova svečius stebino sau nebūdinga, tačiau ne per saldžia romantika. Lilija moteris džiugino šilko apdarais, švariomis, minimalistinės linijomis. Ši kolekcija – tarsi aliuzija į pietų Ispanijos miestą Seviliją. Drabužių kūrėjai kolekcijos pristatymo idėją pasufleravo jos mėgstama Angelo Badalamenti muzika ir režisieriaus Deivido Linčo kūryba. Kaip tikina dizainerė, tai kolekcijai suteikia mistiškumo.

L. Larionova atsisakė plačios spalvų paletės. Kūriniai pasiūti iš aukso, baltos, raudonos ir juodos spalvų audinio. Juodi audiniai – įvairių, įdomių faktūrų. Šį kartą Lilija nutarė išryškinti moterų kūno linijas, drabužiai ne per laisvo silueto, pastebimas liemuo, dizainerė naudojo nemažai drapiruočių.

Nors L. Larionovos naujausioje kolekcijoje daugiausia suknelių ir paltų, joje puikiai suskambo netikėtas laisvalaikio stiliaus – džemperių bei klasikos derinys. Pirmą kartą dizainerė prie šilko ir kašmyro drabužių priderino verstos natūralios odos ir kalnų ilgaplaukės ožkos kailio elementus.

Kolekcijas išvydo svečiai:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis