Gardžios spurgos su kremo įdaru

Iš nurodyto kiekio iškepsite tikrai daug spurgų, bet kad jų liks, negarantuoju...

Reikės:

Spurgoms:
250 ml vandens,
250 ml pieno,
50 g cukraus,
150 g sviesto,
10 g druskos,
300 g miltų,
1 citrinos žievelės,
7 kiaušinių,
riebalų virimui.

Kremui:
1 litro pieno,
6-8 kiaušinių trynių,
200-250 g cukraus,
100 g miltų,
50 g sviesto,
citrinos ar apelsino žievelės, cinamono arba vanilės,
cukraus pudros apibarstymui.

Kaip gaminti

* Spurgoms pienas, vanduo, cukrus, druska ir dideliais gabalėliais supjaustyta citrinos žievelė kaitinami prikaistuvyje ar nedideliam puode. Kai masė užverda, citrinos žievelė išimama ir supilami miltai. Sumažinama ugnis ir maišoma, kol tešla sušoka į vieną gumula. Paliekama praaušti.

* Į tešlą po vieną įmaišomi kiaušiniai. Gilioje keptuvėje ar plačiame puode įkaitinami riebalai. Dviem
šaukšteliais arba švirkštu suformuojami graikiško riešuto dydžio kamuolėliai (kepdami jie padidėja
maždaug keturgubai) ir dedami į riebalus. Kepami tol, kol išsipučia, apsiverčia ir paruduoja. Tuomet
ištraukiami, sudedami ant popierinio rankšluosčio ir ataušinami.

* Kremui pieną pašildomas su pageidaujamais prieskoniais. Kiaušinių tryniai išplakami su cukrumi, miltais ir šlakeliu pieno. Po truputį, intensyviai maišant, supilami į šylantį pieną. Nuolat maišant kaitinama ant nedidelės ugnies, kol kremas sutirštėja. Tuomet puodas nukeliamas nuo viryklės ir į kremą įmaišomas sviestas. Gerai ataušinama.

* Spurgos įdaru pripildomos naudojant konditerinį švirkštą arba padarius įpjovą šone. Patiekiant
apibarstomos cukraus pudra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis