Mielinės bandelės su obuolių įdaru

Nepaprastai skanios, minkštos bandelės, be jokio "bulkos" efekto, kokį kartais turi mieliniai gaminiai. Bandelės buvo vienos skaniausių, kurias yra tekę valgyti…

Reikia:

Tešlai:

pakelis sausų mielių,
100 g cukraus,
1 a.š. druskos,
2 kiaušinių,
200 ml pieno,
60 g cukraus,
3 v.š. aliejaus,
600 – 650 g miltų.

Įdarui:

4 dideli obuolių,
100 g cukraus,
50 g sviesto,
2 a.š. cinamono.

Kaip gaminti

* Pieną sumaišyti su mielėmis ir cukrumi. Miltus – su druska, į vidurį supilti pieno mišinį, įmušti kiaušinius, sudėti minkštą sviestą (aš mikrobangėje jį ištirpdžiau) ir aliejų. Minkyti apie 10min, kol susidarys minkšta, elastinga masė. Tada uždengti, palikti šiltoj vietoj kol padvigubės.

skanestai.wordpress.com nuotr.
* Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, supilti cukrų, sukrėsti obuolius ir įdėti cinamono. Viską patroškinti apie 15min.

* Tešlą padalinti į 4 dalis, kiekvieną iškočioti, padalinti į 8 trikampius, dėti įdarą ir sukti ragelius. Reiktų suspausti šonus, kad įdaras neišbėgtų.

skanestai.wordpress.com nuotr.

* Kepti 180 C orkaitėje apie 20min.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis