Svogūnų tarta

Anksčiau visiškai ignoruodavau receptus, kurių pavadinime yra man nesuprantamų žodžių. Ne kartą taip esu aplenkusi ir įvairiausias tartas. Kol vieną dieną atsitiktinai perskaičiau, kad šis žodis reiškia, kad patiekalas tiesiog yra pagamintas iš trapios tešlos, su kokiu nors įdaru.

Kaip ten sakoma?.. Bijoma to, kas yra nepažįstama, nauja, nežinoma... O kartais už tos nežinomybės slepiasi elementarūs dalykai, į kuriuos nekreipdami dėmesio prarandam dalelę kažko įdomaus.

Šį itin paprastą ir skanų patiekalą kepu jau ketvirtą kartą. Siūlau išsikepti - ne tik gražu, bet ir skanu.

Savaitės skaitomiausi:
- I. Penkauskienė: supratau, kad laikas keisti gyvenimo būdą, atgauti fizinę formą
- D. Tamošiūnaitė: skyrybų košmarą išgyvenau tik draugams padedant
- Diagnozavus krūties vėžį, draugai surengė už širdies griebiančią staigmeną

25 cm neaukštai skardelei reikia:

Tešlai:

200 g miltų,
100 g sviesto,
žiupsnis druskos,
2 v.š. šalto vandens,
1 kiaušinio.

Įdarui:

~ 400 g mėlynųjų svogūnų,
0,5 a.š. malto muskato,
druskos pagal skonį,
česnakinių pipirų pagal skonį,
50 g sviesto,
2 didelių kiaušinių,
200 ml šilto pieno,
0,5 v.š. miltų,
60 g tarkuoto “Džiugo”,
100 g karšto rūkymo kalakutienos kumpelio (galima keisti šonine).

skanestai.wordpress.com nuotr.
Kaip gaminti

* Pirmiausia reikia pasiruošti tešlą. Šaltą vandenį kelioms minutėms patalpinu į šaldiklį (šito nebūtina daryti, jei iš jūsų krano bėga labai šaltas vanduo). Miltus sumaišyti su druska, sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir apvelti, kol gausis smėlinė konsistencija.

* Įmušti kiaušinį, pilti vandenį ir užminkyti tešlą. Dėti ją į maistinę plėvelę ar maišelį ir laikyti šaldytuve 1 val.

* Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, sumaišyti su prieskoniais ir vis maišant kepinti svieste 15 min., kol svogūnai sukrenta, tampa peršviečiami. Tuomet berti miltus, pamaišyti ir dar pakepti.

* Pieną pašildyti ir pamažu supilti į svogūnų masę ir pakaitinti dar kelias minutes. Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su sūriu bei smulkintu kumpeliu. Svogūnus nukelti nuo ugnies ir sumaišyti su kiaušinio plakiniu.

* Atšalusią tešlą iškočioti, įkloti į paruoštą skardą, sudėti įdarą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje ~35 minutes.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis