Kaip greitai atsikratyti veido raudonio ir pigmentinių dėmių

Veido raudonis – įvairaus amžiaus ir gymio moteris varginanti problema. Norint pašalinti problemą visų pirma reikėtų išsiaiškinti, nuo ko rausta oda.

Veido odos, ypač nosies, skruostų paraudimas – tai natūrali fiziologinė odos kraujagyslių reakcija, kurios metu jos plečiasi, reaguodamos į tam tikrus dirgiklius – karštą orą ar temperatūrų skirtumą, stresą, fizinį krūvį, padidėjusi kraujospūdį, aštrų ir karštą maistą, alkoholį ir t.t. Norint sumažinti odos raudonio intensyvumą, reikėtų vengti šių dalykų, taip pat apsilankymų pirtyse, soliariumuose, prausimosi labai šaltu ar karštu vandeniu.

Tam įtaką daro ir tinkamai atliktos intensyvios šviesos impulso procedūros, kurios padeda ilgiau išsaugoti jaunystę ir grožį. Jos stiprina kapiliarų sieneles, išlaiko normalią mikrocirkuliaciją, ramina odą ir slopina odos raudonį.

Apie intensyvios šviesos impulso procedūras, jos teikiamas galimybes kalbėjomės su Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ gydytoja dermatovenerologe Jolanta Žiliene.


Gydytoja dermatovenerologe Jolanta Žilienė su paciente

Kokio amžiaus pacientams dažniausiai pasireiškia veido raudonis?

Dažniausiai serga 40-50 metų moterys. Pirmieji požymiai gali atsirasti 20-30 metų.
Šios problemos kamuoja tiek moteris, tiek vyrus. Iš pradžių padaroma viena bazinė procedūra, po kurios didžioji dauguma kraujagyslių išnyksta, žmogus nustoja raudonuoti; pigmentinės dėmės arba visai išnyksta arba pašviesėja, be to oda tampa stangresnė.

Kokie pagrindiniai skirtumai tarp lazerio ir intensyvios šviesos impulso terapijos?

Intensyvios šviesos impulso įranga veikia panašiu principu kaip lazeris, tačiau turi tam tikrų skirtumų. Kadangi aparatas skleidžia ne vieno bangos ilgio, bet tam tikro spektro šviesą, juo vienu metu galima paveikti kelis odoje esančius „taikinius". Atliekant IPL procedūrą vienu metu paveikiamas didesnis odos plotas, todėl sugaištama mažiau laiko. Be to procedūra yra vienkartinė.

Kam rekomenduojama atlikti šią procedūrą?

Ji reikalinga žmonėms, kurie skundžiasi veido raudoniu, kuriuos kamuoja išsiplėtusios kraujagyslės, kai veide matomos pigmentinės dėmes ir kai norime šiek tiek pastangrinti veido odą, ją atjauninti. Šie senėjimo požymiai dažniausiai atsiranda nuo saulės, nes fiziologinis senėjimas atrodo visai kitaip.

Kokį poveikį odai daro ši procedūra?

Šios procedūros nauda yra ketveriopa – naikina veido raudonį ir išsiplėtusius kapiliarus; šalina pigmentines dėmes; padeda atsikratyti nepageidaujamų plaukų; atjaunina ir gražina stangrumą veido, kaklo, dekoltė, plaštakų odai.
Taigi, jei pacientas nori pašalinti veido raudonį ir pigmentines dėmes, jam šviesos impusai bet kuriuo atveju atjaunins odą.

Kiek laiko reikia skirti reabilitacijai?

Odos paviršinis sluoksnis procedūros metu nepažeidžiamas, po procedūros odoje lieka tik neilgalaikis paraudimas ir paburkimas, todėl nebūtina turėti bent keletą „laisvų" dienų, o po kelių savaičių stebimas puikus rezultatas. Tačiau, galutinis efektas vertinamas po 6 savaičių.

Kada negalima atlikti šios procedūros?

Negalima daryti ant įdegusios odos. Procedūra yra saugi tik tada, kai oda yra šviesi ir neįdegusi - net nežymus įdegis gali sąlygoti pūslelių ir šašelių atsiradimą ar odos spalvos pokyčius.
Taip pat procedūra neatliekama vasarą, nes po jos 6 savaites negalima rodytis saulėje. Žiemą, po intensyvios šviesos impulso terapijos, reikėtų vegti išvykų į kalnus, slidinėjimo, nes nuo sniego saulė taip pat smarkiai atsispindi.

Ar šios procedūros poveikis ilgalaikis?

Taip. Bet jeigu žmogus yra linkęs raudonuoti, jam gali pamažu vėl pradėti atsirasti raudonis. Todėl po procedūros svarbu stengtis išlaikyti gautą rezultatą – stengtis rečiau lankytis pirtyse, tai vienas pagrindinių patarimų.

Kokia procedūros kaina?

Kaina priklauso nuo impulsų skaičiaus. O impulsų skaičius - nuo gydomo ploto. Jeigu procedūra atliekama tik ant skruostų, prireiks maždaug 20 impulsų, vadinasi kaina - 600 Lt.

Daugiau informacijos rasite ČIA

Užsakymo nr.: PT_64328110

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis