Reikia:
250 g varškės,
200 g minkšto sviesto,
300 g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
cukraus pabarstymui.
Kaip gaminti
* Minkštą sviestą išsukame su varške (aš rankomis paminkiau). Beriame miltus, druską, kepimo miltelius ir išminkome tešlą. Apvyniojame maistine plėvele ir laikome šaldytuve 1 val.
* Stalą pabarstome miltais ir plonai iškočiojame tešlą. Tuomet imame stiklinę ir išspaudžiame apskritimus. Manoji buvo standartinė - 8-9 cm skersmens.
Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Astrologė Rima: prasideda naujieji Saturno metai - ko tikėtis?
- Wallis Simpson - karalių suviliojusi pusiau moteris, pusiau vyras?
- I. Penkauskienė: supratau, kad laikas keisti gyvenimo būdą, atgauti fizinę formą
* Į lėkšte įsipilame cukraus (kokius 3-4 v.š.) ir vieną apskritimo pusę dedame į cukrų, paspaudžiame, kad visa juo pasidengtų. Tuomet perlenkiame per pusę, tada dar per puse ir dedame ant kepimo pop. ištiestos skardos.
* Sausainius kepame iki 190 C įkaitintoje temp. 15-20 min., kol gražiai parusvėja.